28 septembrie 2012

Un mormant in forma de piramida a fost gasit pe Muntele Nemrut






Un mormant in forma de piramida considerat a fi locul de veci al regelui Antioh a fost gasit pe Muntele Nemrut de catre o echipa de arheologi turci. 

Echipa a descoperit ceea ce pare a fi un mormant in forma de piramida subterana, care este ingropat destul de adanc in interiorul dealului artificial in varful Muntelui Nemrut. Echipa a spus ca a facut petitii la guvernul turc pentru a permite sapaturile la sit, dar, spun ei, acest lucru ar putea dura mai multe luni, daca nu chiar ani inainte de a li se acorda accesul. Acestia au putut sa gaseasca o cavitate in forma de piramida, folosind un radar de penetrare la sol si alte dispozitive de scanare electronice pentru a gasi ceea ce ei cred ca este locul de veci al regelui Antioh.



Camera in forma de piramida este de cel putin 20 de metri lungime, 8 metri latime si 10 metri in inaltime. Aceasta contine o cutie mare care are peste 6 metri lungime si care este probabil sarcofagul in care este inmormantat regele Antioh. Se pare ca sunt mai multe obiecte mici sau statui in interiorul camerei, dar scanarea nu poate determina exact ce reprezinta.
Camera este ingropata la cel putin 50 de metri sub varful dealului artificial al Muntelui Nemrut si pare sa fie in centrul acestui deal.
Scanarile radarului au relevat, de asemenea, alte doua camere mai mici situate destul de aproape de camera piramidei, dar n-au fost observate obiecte mari in timpul scanarilor.




Deci, a fost in cele din urma gasit mormantul regelui Antioh? Ce este mai exact in camera? Statuile decapitate si artefactele sparte de la poalele dealului artificial ar putea fi un indiciu ca mormantul a fost jefuit in antichitate. Va trebui sa asteptam si sa vedem...


                      

Sursa : scienceray.com