21 aprilie 2015

Un fenomen bizar a avut loc intr-un oras din China: Cerul s-a colorat in rosu aprins inainte sa ploua cu noroi








Potrivit site-ului Daily Mail, locuitorii orasului Aershan din regiunea Mongolia Interioara, au avut un soc cand au privit in sus si au vazut cerul colorat in rosu aprins - ca in filmele apocaliptice de la Hollywood.
Locuitorii din nordul orasului Aershan au crezut ca sfarsitul este aproape, cand din cer a inceput sa cada...noroi, acoperind totul cu un strat gros de reziduuri inchise la culoare, potrivit People's Daily Online.  


Fenomenul a avut loc miercuri, 15 aprilie 2015, in orasul Aershan din Mongolia Interioara. Dupa 50 de minute, cerul rosu aprins a disparut si a revenit la normal.
Nimeni nu stie sigur ce a cauzat cerul rosu bizar. Oficialii chinezi nu au comentat despre compozitia reziduului noroios.









Dar fotografiile cu mainile oamenilor acoperite de funinginea neagra s-au raspandit rapid online, iar chinezii sant ingrijorati de efectele ploii asupra sanatatii.

Unii spun ca este o legatura intre fenomenul din Aershan si furtuna de nisip rosu care a acoperit capitala Beijing in aceeasi zi.
Meteorologii au avertizat in prealabil in mass-media ca schimbarile climatice care au loc in prezent vor avea un ''impact major'' asupra Chinei.





Sursa: Daily Mail