11 iulie 2015

Cuicuilco, cea mai veche piramida din lume?






Piramidele sunt prezente in fiecare colt al globului, putem gasi mii de piramide cu aspect si dimensiuni diferite, si exista mii de piramide nedescoperite in intreaga lume, care asteapta sa fie descoperite. Suntem foarte familiarizati cu Platoul Giza si piramidele sale, in Mexic avem numeroase piramide care au fost construite inaintea aztecilor si mayasilor, si in Asia avem piramide uriase care sunt o provocare pentru numerosi arheologi. Dar exista si alte piramide care nu sunt atat de bine cunoscute. Una dintre ele este piramida Cuicuilco.

Aceasta piramida este situata la periferia Mexico City, si unii cercetatori cred ca aceasta piramida este cea mai veche piramida de pe planeta. Cuicuilco a fost descoperita in 1920 de catre arheologul Manuel Gamio, care a observat o formatiune ciudata pe un deal natural. In 1922, Byron Cummings, cercetator la Universitatea din Arizona, a inceput sapaturile, eliminand un strat gros de lava si alte materiale, descoperind astfel o piramida circulara, repartizata pe patru niveluri, construita cu pietre brute pe zgura aplatizata. Conform masuratorilor, piramida Cuicuilco este de aproximativ 18 metri in inaltime si masoara 20 de metri in diametru, in timp ce inaltimea sa initiala se crede ca era in jur de 27 de metri.



Situl arheologic de la Cuicuilco, este acoperit de un strat dens de lava vulcanica, cunoscut sub numele de ''Pedregal de San Angel''. Campul de lava acopera o suprafata de 80 de km patrati. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, o stela in apropierea piramidei de la Cuicuilco, care este considerata o dovada care indica legatura dintre constructorii piramidei Cuicuilco si civilizatia olmeca.

Spre deosebire de alte piramide, cum ar fi cea egipteana, intrebarea nu este cum a fost construita, ci cand. Pentru a raspunde la acest mister, cercetatorii au luat in considerare lava care a acoperit piramida, sugerand ca piramida Cuicuilco trebuie sa fi fost finalizata inainte ca eruptia s-o fi acoperit cu lava. Potrivit oamenilor de stiinta, aceasta eruptie a avut loc in urma cu 8000 de ani, ceea ce constituie o provocare istorica inca o data, intrucat cea mai veche piramida americana ar avea 2000 de ani vechime.

Luand in considerare perioada despre care vorbim, in conformitate cu arheologia moderna, oamenii nu puteau sa creeze astfel de constructii in urma cu 8000 de ani.


`Deoarece arheologia nu poate intelege acest interval de timp, cercetatorii sugereaza ca construirea piramidei ar fi putut avea loc mai recent, sugerand ca Cuicuilco nu are o vechime de 8000 de ani, ci mai degraba de 2100 de ani. Cu toate acestea, dovezile fizice gasite la piramida, stratul gros de lava si perioada in care a avut loc eruptia, situeaza piramida cu 8000 de ani in urma.

In 1924, numeroase figuri feminine sculptate in piatra au fost descoperite la piramida. In mod ciudat, aceste figurine sunt foarte asemanatoare cu cele gasite in Europa, datand din perioada paleoliticului. Printre figurine, cercetatorii au descoperit sculpturi misterioase care reprezinta fiinte cu casti de protectie si costume ciudate ca aspect, asemanatoare cu costumele de scafandru moderne.

Cat de mult influenteaza piramida Cuicuilco intelegerea istoriei noastre? Este posibil ca oamenii sa fi existat pe Pamant cu mii de ani inainte de perioada sugerata de oamenii de stiinta? Si ca acestia erau foarte avansati tehnologic? Si nu primitivi asa cum unii arheologi sugereaza?

Faptul ca piramida Cuicuilco are o vechime de 8000 de ani, indica faptul ca constructorii originali ai piramidei ar putea proveni de pe continentul american, extinzandu-se mai tarziu in istorie spre alte tari.

In prezent, piramida Cuicuilco nu este cercetata, indiferent cat de veche sau cat de importanta ar putea fi descoperirea pentru istorie, oamenii de stiinta luand hotararea sa abandoneze cercetarile. Poate cercetatorii se tem ca ceea ce ar putea gasi, ar putea schimba brusc istoria in mai multe moduri.

           

           








Sursa: beforeitsnews