15 decembrie 2017

Asteroidul 'Oumuamua' ar putea fi o nava extraterestra







Oamenii de stiinta recunosc ca obiectul imens care a fost reperat in apropierea Pamantului, ar putea fi o nava extraterestra. 

Ei credeau initial ca obiectul masiv, in forma de tigara, era doar un asteroid ciudat, dar dupa o cercetare mai amanuntita, oamenii de stiinta spun ca ar putea fi un artefact al unei civilizatii extraterestre. De asemenea, ei spun ca este primul vizitator din afara sistemului nostru solar.

Obiectul misterios, care a fost numit Oumuamua (trad.''mesager''), a fost pentru prima data reperat de astronomii de la Universitatea din Hawaii in luna octombrie a acestui an. Obiectul este rosu, dens si este format din roca sau metal, in forma de tigara, cu lungimea de cel putin 400 de metri. Acest lucru i-a determinat pe oamenii de stiinta sa creada ca nu poate fi vorba de un asteroid, care, de obicei, nu are forme atat de neobisnuite.

''Este un vizitator straniu venit dintr-un sistem solar foarte indepartat care are o forma pe care nu am vazut-o niciodata in vecinatatea noastra cosmica,'' a declarat Paul Chodas, directorul Centrului de studiu al obiectelor care se deplaseaza in aproprierea Pamantului de la Jet Propulsion Laboratory al NASA.

Unii cercetatori sunt de parere ca o nava spatiala in forma de tigara este cea mai potrivita pentru calatoriile pe distante lungi, deoarece reduce sansele unor posibile daune provocate de gaz si praf interstelar.

Cercetatorii de la Organizatia SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) planuiesc sa indrepte un telescop puternic spre obiectul misterios pentru a-l examina in detaliu.