21 februarie 2013

Mai multi meteoriti au creat mingi de foc peste Cuba, Florida si California


-->


Evenimentele sunt legate de explozia meteoritului de zilele trecute din Rusia.


In zilele de dupa uluitoarea explozie a  meteoritului peste Celyabinsk, Rusia, care a ranit mai mult de 1200 de persoane, trei sau mai multi meteoriti au fost reperati in Cuba, Florida si California.
Primul din cele trei evenimente a avut loc la ora locala 8 pm pe 15 februarie, atunci cand oamenii din Cuba au observat o minge de foc alb stralucitoare, despre care unii au spus ca a fost ,,mai mare decat soarele''.
Un post de televiziune cubanez a prezentat acest raport cu sclipirile scurte ale unor meteoriti si rapoarte ale martorilor oculari (in limba spaniola):



O minge de foc a aparut in California la cateva ore dupa evenimentul din Cuba si a fost prins pe camera de la  bordul unei masini. Conducatorul auto care a postat clipul de 9 secunde pe YouTube, a spus ca el conducea spre sud, pe ruta 280, in zona San Francisco Bay, cand a vazut o ,,stea stralucitoare albastra (meteorit), acoperind intraga peninsula''.



Meteoritul a fost, de asemenea, reperat de catre alte persoane de-a lungul coastei Californiei.
A treia aparitie a avut loc la aproximativ 06:30, pe 17 februarie, cand zeci de oameni din Florida, au raportat o minge de foc lenta pe cer, seara. Acest lucru a fost, de asemenea, prins pe video. NBC 4 a prezentat acest raport:



N-au fost raportate victime sau pagube materiale de la oricare dintre cele trei evenimente recente.


Sursa: mnn.com