20 ianuarie 2014

Supraveghere totala: NSA poate utiliza undele radio pentru a spiona calculatoarele deconectate de la internet


-->





Noile dezvaluiri facute de Edward Snowden releva faptul ca NSA a implantat un software in aproximativ 100.000 de computere din intreaga lume, care le permite sa intre in calculatoare si sa modifice datele chiar daca acestea nu sunt conectate la internet.
Tehnologia secreta foloseste unde radio secrete transmise de placi prin circuite mici si carduri USB introduse clandestin in computerele vizate, mentioneaza New York Times, citand documente NSA, experti in informatica si oficiali americani.
Utilizarea NSA a software-ului de infiltrare si a tehnologiei radio face parte dintr-un program cunoscut sub numele de Quantum - ''de aparare activa'' impotriva atacurilor cibernetice, desi aceasta a condamnat utilizarea unor software-uri similare de catre atacatori din China impotriva companiilor americane sau agentiilor guvernamentale.
Printre cele mai frecvente obiective ale NSA si US Cyber Command a fost armata chineza. SUA a acuzat armata chineza de infiltrarea obiectivelor industriale si militare americane pentru a fura secrete.
Alte obiective ale Quantum include retelele militare ruse, sistemele folosite de politia mexicana si cartelurile de droguri, institutii comerciale din cadrul Uniunii Europene si chiar aliati, cum ar fi Arabia Saudita, India si Pakistan, potrivit oficialilor americani.
Der Spiegel a publicat recent colectia NSA de produse hardware utilizate pentru transmiterea si receptionarea semnalelor digitale de la computere, cunoscute sub numele de ANT.


Zhu Feng, un expert in securitate internationala de la Universitatea din Beijing, a declarat: ''Aceste activitati de spionaj arata ca SUA spune un lucru in timp ce face un alt lucru, iar activitatile de spionaj sunt efectuate intr-un mod neregulat, fara reguli. Alte state ar putea urma exemplul, ceea ce va duce la o cursa a inarmarilor acerba pe internet. Deci, este timpul sa infiintam reguli si reglementari in spatiul cibernetic cu coordonarea comunitatii internationale''.


        


Sursa: rt.com * youtube * foxnews