30 octombrie 2015

Arheologii au descoperit o piramida misterioasa in junglele din Bolivia







Potrivit cercetatorilor, o piramida circulara compusa din trei nivele a fost gasita in Amazonul bolivian.
Piramida circulara are diametrul bazei de 180 de metri si o inaltime de aproximativ 14 metri. Se presupune ca structura a fost construita de catre culturile amazoniene acum 2000 sau 2500 de ani.
Aceasta cercetare face parte dintr-un proiect pentru studierea siturilor arheologice din zona.

Un arheolog de la departamentul din Santa Cruz, a raportat ca o echipa de sase cercetatori au facut un studiu topografic al sitului, dupa descoperirea existentei structurii. Aceasta ar fi prima piramida descoperita pana in prezent in Amazonul bolivian, si o posibila dovada a existentei unei civilizatii sofisticate  care locuia in acea regiune in trecutul indepartat.

Acest sistem de constructie poate fi vazut in America Centrala si in Peru, potrivit lui Danilo Drakic, coordonator al echipei de cercetare. Potrivit lui Drakic, piramida este situata la 130 de km vest de orasul Santa Cruz de la Sierra.

Aceasta nu este o piramida tipica din piatra. De fapt, piramida este un mic deal, care a fost redus la dimensiunile necesare si este compus din ziduri de sprijin care formeaza o piramida circulara.

Posibilitatea existentei piramidelor  si a altor structuri indica existenta unei civilizatii necunoscute in Amazon.
Piramida va fi complet vizibila  spre sfarsitul lui 2015, potrivit arheologului, care a spus ca sosirea sezonului ploios in regiune ii va forta sa opreasca sapaturile.
Se pare ca Amazonul, la urma urmei, are numeroase comori istorice ascunse sub vegetatia densa.

             





Sursa: http://www.ewao.com/