5 iunie 2016

Doua boom-uri sonice misterioase au zguduid pamantul si au spart ferestrele in Iasi, Romania








Doua valuri de explozii foarte puternice au fost auzite in orasul Iasi si in imprejurimi, respectiv in Letcani si Dobrovat, in jurul orei 13:30 ora locala, pe 1 iunie 2016. Martorii spun ca boom-ul sonic a fost auzit pe un diametru de 50 -75 km in jurul Iasiului, zguduind ferestrele si pamantul de doua ori in decurs de 15 minute. Unii locuitori din cartierul Alexandru cel Bun spun ca boom-ul sonic a fost atat de puternic incat sticla de la geam s-a curbat.



Desi nu exista explicatii oficiale pana in prezent, rapoartele primite descriu evenimentul ca fiind similar cu explozia meteoritului care a avut loc in Chelyabinsk in 2013, ranind mai mult de 1000 de persoane si afectand mai mult de 3000 de structuri.
Gina Tiron, sefa Centrului Meteo Moldova, a declarat ca nu au existat rapoarte ale unor fenomene meteorologice care sa fie capabile sa produca boom-ul. Reprezentantii Brigada 15 Mecanizata ''Podu Inalt'' au spus ca nu a avut loc nici un exercitiu militar.
Fenomenul misterios petrecut in Iasi a aparut si in presa straina: ''Descrierile seamana izbitor cu ceea ce s-a intamplat in 2013, in orasul Chelyabinsk.''