28 august 2016

The Eye Project - Insula misterioasa din sudul Argentinei care se misca









Pilotul unui elicopter care a zburat intamplator deasupra unei zone indepartate din sudul Argentinei, a descoperit o insula circulara perfecta, inconjurata de un canal ingust de apa, cu un diametru exterior de 130 de yarzi (aprox. 119 metri).

Ambele cercuri, din interior si din exterior, sunt perfecte. Cercul din centru se misca si se roteste in jurul propriei sale axe.

De cat timp exista insula acolo? Ce a cauzat aceasta formatiune ciudata? De ce se misca? Cum poate exista insula de atata timp intacta, fara sa se deformeze? Cum este posibil ca, fara sa aiba curenti de apa, plantele acvatice sa nu creasca si s-o acopere in intregime?

O echipa de cercetatori a decis sa faca o investigatie. Ei au facut prima lor expeditie pe uscat cu cateva echipamente, dar vegetatia impenetrabila si mlastinile i-au epuizat si au fost nevoiti sa se opreasca la numai 900 de yarzi de insula.
Ei au organizat a doua expeditie. Dupa 8 ore de mers pe jos prin diferite cai, au ajuns. Ei au descoperit ca apa este incredibil de limpede si rece, ceva cu totul neobisnuit in acea zona.
Partea de jos este solida, in contrast cu mlastinile care o inconjoara. Partea din centru pluteste si ei nu stiu peste ce...dar pluteste.

Ascultand povestile spuse de catre localnici, se pare ca fenomenul ciudat ar fi cauzat de evenimente supranaturale care au avut loc in trecut.

Dorind sa dezlege misterul din jurul acestui loc, echipa de cercetatori intentioneaza sa faca o expeditie stiintifica completa cu geologi, biologi, ufologi, drone specializate si, de asemenea, sa ia probe de apa, sol si plante.

Coordonatele pe Google Earth: 34°15'07.8"S 58°49'47.4"W

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul Elojoproject.

Videoclipul de mai jos arata expeditia pe insula misterioasa.

             






Sursa: http://ufosightingshotspot.blogspot.ro/