27 decembrie 2017

Lansarea rachetei Falcon 9 a starnit panica printre locuitorii din California






Lansarea rachetei Falcon 9, asa cum a fost vazuta din El Sugundo, California.

Lansarea rachetei Falcon 9 de la baza Vandenberg din California care a avut loc pe 22 decembrie 2017, a starnit panica si consternare in randul oamenilor, care au fost martorii unui spectacol de lumini misterioase pe cer.

Fenomenul i-a luat prin surprindere pe oameni deoarece acestia nu stiau despre lansarea planificata de Space X a lui Elon Musk. Lansarea rachetei era planificata pentru ora 17:27, vineri, potrivit TechCrunch. Scopul misiunii a fost de a trimite zece sateliti pe orbita joasa a Pamantului, pentru compania Iridium Satellite Communications.

Oamenii spun ca au oprit masinile pentru a observa si filma aparitia spectaculoasa de pe cerul noptii.
In timp ce a traversat cerul, racheta a lasat o dara lunga, luminoasa, care i-a facut pe californieni sa se intrebe ce ar fi putut provoca acest spectacol orbitor.

Stephen Cooper, un avocat, a descris pe Twitter confuzia care s-a creat in randul oamenilor din suburbia Woodland Hills din Los Angeles: ''Nu am nici o idee despre ce a fost asta, dar toata lumea, inclusiv eu, m-am oprit pe marginea drumului pentru a filma si pentru a discuta daca am vazut un OZN sau nu''.

             

In incercarea de a calma lumea panicata, Departamentul de Pompieri din Los Angeles a lansat o declaratie spunand ca ''lumina misterioasa de pe cer este raportata ca fiind rezultatul lansarii unei rachete de la baza Vandenberg pentru a trimite sateliti in spatiu''.

Elon Musk a postat un videoclip pe Twitter, cu titlul sarcastic: ''OZN nuclear extraterestru din Coreea de Nord''.





Reactiile oamenilor pe retelele de socializare si pe canalul Youtube au fost diverse. Unii se intreaba daca este vorba de un OZN, de Proiectul Blue Beam sau este vorba de o tehnologie extraterestra, in timp ce altii nu sunt deloc incantati de recenta lansare a rachetei Falcon 9: ''Este acum o practica obisnuita lansarea de rachete peste zonele populate?Si de ce in apropierea Craciunului?''

            

O camera de bord a surprins cel putin trei masini care s-au ciocnit pe autostrada din California din cauza aparitiei luminoase de pe cer.