26 martie 2018

Fenomen bizar: Destinatiile turistice din estul Europei, inclusiv statiunile de schi, au fost acoperite de zapada portocalie!




25 martie 2018: ''Seamana cu Marte'' - Locuitorii din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Georgia si Romania au raportat fenomenul bizar de zapada portocalie.

Destinatiile turistice, inclusiv statiunile de schi, au fost acoperite de zapada portocalie, care a transformat muntii inzapeziti in dune de nisip.


Mai multi martori au comparat scena cu un ''scenariu apocaliptic'' sau ceva asemanator cu suprafata planetei Marte.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca nuanta ciudata a zapezii, care variaza de la galben deschis pana la portocaliu intens si chiar maro, este un amestec de nisip si polen.

Expertii de la Centrul de Hidrometeorologie si de Monitorizare a Marii Negre si a Marii Azov din Soci, au fost trimisi sa faca teste. Zapada a fost raportata ca fiind ''neplacuta, uleioasa si continand de patru ori mai mult fier decat nivelul normal''.

Turistii de la o statiune de schi din Soci, care a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna din 2014, au postat fotografii pe Instagram si Twitter cu versantii portocalii-galbeni. Fotografii similare au fost postate de locuitorii din Romania, Bulgaria si Ucraina.