12 martie 2013

Cele mai uimitoare artefacte antice.


-->



,,Genetic disc'' sculptat in Lydite.
Aceste artefacte ciudate provin din Columbia, America de Sud. Nu se potrivesc nici unei culturi existente pre-columbiene, si se pare ca dateaza de cel putin de 6000 de ani, dar nu se poate explica ce fel de tehnologie au folosit pentru a fi in masura sa faca astfel de instrumente dintr-o piatra numita lydite.
Cel mai faimos designer industrial si arhitect din Columbia, profesorul Jamie Gutierrez si echipa sa, aduna artefacte ciudate din tara sa de zeci de ani, piesa cea mai importanta fiind ,,Genetic disc''.

,,Genetic disc'' arata biologia microscopica.

Aici puteti vedea un disc realizat din lydite. Lydite este o piatra exceptional de dura, aproape la fel de dura ca granitul. Din aceasta cauza, ar fi practic imposibil sa se faca aceleasi artefacte astazi in epoca noastra moderna, utilizand aceleasi materiale. Tehnicile antice responsabile pentru aceste sculpturi in lydite sunt absolut uimitoare.

,,Genetic disc''  prezinta etapele de dezvoltare fetala si reproducerea sexuala.
Diametrul acestui disc este de aproximativ 27 de centimetri. Artistul sau artistii responsabili de acest ,,Genetic disc'' au sculptat reprezentari ale biologiei umane care pot fi vazute doar cu ajutorul unui microscop! De exemplu, in partea stanga in dreptul orei 11 se poate vedea un ou, un ou uman fara celule spermatice si o alta reprezentare cu celule spermatice. Pe partea dreapta in dreptul orei unu, se pot vedea unele celule microscopice, impreuna cu mai multe reprezentari foarte ciudate pe care oamenii de stiinta nu le-au putut explica.Pe partea cealalta, in partea de sus sunt reprezentari ale fatului in diferite dimensiuni, la diferite varste, care se incheie cu ceea ce arata ca fiind un copil mic. In dreptul orei sase este reprezentat sexul feminin si masculin. Si, de asemenea, pe partea dreapta, se poate vedea reprezentarea unui barbat, a unei femei si a unui copil, avand forma capetelor deosebit de ciudata.

Sculptura foarte ciudata, utilizare necunoscuta. (Lydite)
Flaut aligator. (Lydite)
Vedere din fata, flaut perfect gaurit. (Lydite)
Gaurile de flaut sunt sculptate perfect, astfel incat ar fi dificil pentru noi sa le reproducem, chiar si cu tehnologia de azi.

Instrument folosit pentru taierea cordonului ombilical.
Aici puteti vedea un cutit sculptat din acelasi material. Pe manerul cutitului, in partea de sus, este reprezentat capul mamei, iar mai jos capul copilului, avand cordonul ombilical infasurat in jurul gatului. Deci asta inseamna ca acest cutit a fost folosit pentru a taia cordonul ombilical, pentru salvarea vietii copilului.
Instrument de asistare a sarcinii. (Lydite)
Acest instrument ar fi putut fi folosit pentru a ajuta copilul sa iasa , cand apareau unele complicatii la nastere. Acesta este realizat din acelasi material, lydite, care din punct de vedere medical si sanitar prezinta mai multa siguranta decat instrumentele din otel inoxidabil folosite in ziua de astazi.
Sculptura, mama si copilul. (Lydite)
Figurina ciudata turnata. (Lydite)
Instrumente medicale avansate. (Lydite)

Puteti vedea, fiecare piesa se potriveste exact pentru orice fel de mana.Uimitor!
Este uluitor cat de putine lucruri stim despre istoria rasei umane pe Pamant si de fiecare data vom gasi un artefact antic incredibil, care va fi o alta piesa lipsa adaugata la puzzle.





Sursa: jeanclaudesinfowar.blogspot.co.uk