22 iunie 2013

Mister neelucidat: Scheletul unei creaturi jumatate om, jumatate felina a fost gasita in Marea Piramida egipteana, intr-o camera ascunsa


-->


Acum trei ani, o echipa de arheologi egipteni a scos la lumina ramasitele unei fiinte cu corp de pisica si craniu de om. Scheletul, perfect conservat, a fost gasit la intrarea unei camere ascunse, care fusese recent descoperita in partea superioara a Piramidei lui Keops. Acesta a fost ulterior expus in Muzeul National de Istorie din Cairo. Nici acum nu s-au dumirit specialistii despre ce este vorba cu adevarat.

Aceasta stire a fost data publicitatii la scurt timp dupa eveniment, de catre publicatia The National Reporter. Iata ce relatau reporterii americani pe 19 decembrie 2009:

Oamenii de stiinta din lumea intreaga au ajuns in Egipt, pentru a studia ciudatul schelet, multora dintre ei nevenindu-le sa creada ca e real.
''Cunoastem faptul ca egiptenii antici erau, printre altele, si
taxidermisti desavarsiti. Ceea ce vedem acum este cel mai probabil una din creatiile lor, menita sa sperie eventualii hoti'', spune dr. Jason Hendley, de la Universitatea Oxford.

Unii dintre cercetatorii care s-au aflat la fata locului impartasesc opinia dr. Hendley, in timp ce altii sunt mai putin  sceptici: ''Ceea ce ma nedumereste este faptul ca coloana vertebrala a acestei creaturi este atasata de craniu in mod natural, explica dr. Winston Gorjone. Daca ceea ce vedem acum ar fi creatia unui taxidermist antic, metoda de atasare a craniului la coloana ar fi vizibila. Ar exista sarme care sa le tina impreuna. In cazul de fata, ele nu exista. Vedem clar ca oasele se imbina in mod natural, ceea ce arata ca acest schelet ar putea fi, intr-adevar, ramasitele unei specii de animale demult disparute. Sa nu uitam ca traditiile vechilor egipteni abunda in fiinte jumatate om, jumatate animal, mai spune dr. Gorjone. Intrebarea la care suntem provocati sa raspundem acum este daca acestea chiar au fost rodul imaginatiei sau au existat in realitate''.


Sceletul a fost atent examinat timp de aproape 3 ore de catre echipa de cercetare, imaginile fiind transmise in direct in lumea intreaga, la mai multe universitati de prestigiu. Ce este acest animal a ramas in continuare un mister, dar un lucru a fost atunci stabilit unanim: este vorba de un schelet real, nu de o sculptura si nici de creatia vreunui taxidermist antic.




Sursa: evz.ro