16 iunie 2013

Misterul mormintelor gigantice japoneze


-->




Daca navighezi pe Google Earth langa Osaka, Japonia, nu poti sa nu remarci niste constructii megalitice care seamana cu gaura cheii. Acestea se numesc Kofun si sunt morminte construite intre 250-538 d.Hr. (o epoca cunoscuta sub numele de perioada Kofun). Cele mai mari dintre ele, cele in forma de gaura cheii, sunt numite zempo-koen-fun si sunt specifice Japoniei. Alaturi de morminte mari, exista, de asemenea, zeci de morminte dreptunghiulare mai mici, numite baicho.

Imparatul Nintoku
Cum arata astazi, acoperit cu copaci, este foarte greu sa ne imaginam ceea ce reprezinta, dar incercati sa vizualizati imaginea lor atunci cand au fost initial construite, acoperite cu pietre.


Cel mai mare mormant, Daisen Kofun, are o lungime de 486 de metri si este inconjurat de 3 santuri. A fost construit in 16 ani, folosind o forta de munca foarte mare de 2000 de muncitori pe zi, in total lucrand 7 milioane de oameni.
Acesta este mormantul legendarului imparat Nintoku si este cel mai mare mormant din lume.


Toata lumea stie despre piramidele din Egipt sau despre Armata de teracota din mausoleul primului imparat chinez din dinastia Qin. Cu toate acestea, putini oameni cunosc faptul ca in ceea ce priveste lungimea, Daisen Kofun, mormantul imparatului Nintoku este cel mai mare mormant din lume.




Iata cateva cifre, pentru comparatie: Daisen Kofun are o lungime de 486 de metri si 35 de metri inaltime, Piramida Khufu are o latura de 230.4 de metri si o inaltime de 146 de metri, iar mormantul primului imparat chinez din dinastia Qin este lung de 350 de metri si are o inaltime de 76 de metri.

Celelalte 5 morminte din orasul Sakai sunt ceva mai mici. Cel de-al doilea, cu o lungime de 360 de metri, este al treilea cel mai mare mormant din Japonia si este Richu-Ryo Tumulus, mormantul imparatului Richu:



Spre nord este Hanzei-Ryo Tumulus, lung de 148 de metri, mormantul imparatului Hanzei:


Spre sud, putem vedea Nisanzai Tumulus, lung de 290 de metri. Numele deriva din cuvantul misasagi, care inseamna mausoleu imperial:



Gobyoyama Tumulus are o lungime de 186 de metri si este mormantul imparatului Ojin, tatal imparatului Nintoku:


In cele din urma, Itasuke Tumulus, cel mai mic Kofun din orasul Sakai, care este doar de 146 de metri in lungime:


Mormintele sunt percepute ca fiind sfinte, adevarate mausolee spirituale, unde odinioara se tineau diverse procesiuni cu caracter spiritual. In prezent, japonezii au oarecare retineri atunci cand vine vorba despre aceste structuri pentru ca ele sunt invaluite intr-un adanc mister si niciodata nu au fost expuse pe deplin publicului.
Chiar daca structurile sunt invaluite in mister, nu putem sa nu ne intrebam motivul pentru care au fost construite dupa o gaura de cheie? Un alt lucru surprinzator este faptul ca acestea pot fi zarite astfel doar din aer, pentru ca de pe pamant ele seamana cu o movila de pamant sau chiar cu un deal. Conform parerilor unor arheologi aceste morminte ar fi mult mai vechi decat se vehiculeaza si ar ascunde secretele unei culturi foarte avansate care a trait pe teritoriul Japoniei cu mii de ani in urma.


Sursa: efemeride.ro * muza-chan.net