25 iulie 2014

Vaticanul se pregateste sa faca o declaratie cu privire la viata extraterestra?








Papa Francisc pregateste o declaratie importanta la nivel global cu privire la viata extraterestra si implicatiile sale teologice.
Rosana Ubanell de la Voxxi News, a declarat ieri ca in urma progreselor in metodele de detectare stiintifice pentru descoperirea vietii extraterestre, Papa Francisc vrea sa pregateasca o declaratie cu privire la ''First contact''. Ubanell spune ca detaliile nu au fost inca anuntate oficial, dar interesul Vaticanului asupra vietii extraterestre este bine documentat de conferinte recente pe astrobiologie organizate de Observatorul Vaticanului si Universitatea din Arizona.
S-ar putea sa nu fie o sarcina usoara pentru biserica de a interpreta Sfanta Scriptura, in cazul in care se va gasi viata pe alte planete si omul nu va fi singura creatura facuta dupa chipul lui Dumnezeu.

O parte a Observatorului de la Vatican.
Preotul iezuit Guy Consolmagno, doctor in astronomie la Observatorul Vaticanului a primit pe 18 iulie medalia Carl Sagan de la Societatea Astronomica Americana (ASS) si este unul dintre cei mai importanti sustinatori in descoperirea vietii extraterestre. Papa Francisc se consulta regulat cu Consolmagno si cu alti astronomi de la Vatican pe probleme stiintifice. Se pare ca Papa Francisc pregateste un discurs ''Urbi et Orbi'' despre primul contact cu viata extraterestra. 






In cazul in care Papa Francis pregateste o declaratie cu privire la viata extraterestra, probabil ca el va sublinia faptul ca nu exista nici o incompatibilitate intre invatatura crestina si credinta in viata extraterestra, asa cum a propus parintele Funes in 2008. 

Suntem oare atat de aproape de a descoperi viata extraterestra? Si daca da, ce va spune Biserica Catolica despre asta?


Sursa: