22 decembrie 2015

Incidente OZN: Intalniri ale ofiterilor de politie cu OZN-uri la inceputul anilor '70 in America de Nord






La inceputul anilor '70 au existat doua cazuri de intalniri cu obiecte zburatoare neidentificate care au fost mentionate in investigarea acestui fenomen, implicand ofiteri de politie al caror singur interes a fost de a spune povestea reala.



Ambele cazuri au avut loc in America de Nord. Ofiterii de politie au depus marturii si dovezi fizice ale intalnirii lor cu tehnologii de origine necunoscuta.

Aparitie OZN - Clarenville, NL, Canada 1978

In luna octombrie 1978, au fost reperate mai multe OZN-uri in zona Clarenville, care au fost vazute de mai multi martori de fiecare data.
Pe 26 noiembrie 1978, ofiterul James Blackwood a primit un apel de la doi martori oculari privitor la aparitia unui OZN pe cer deasupra orasului Clarenville, Newfoundland, Canada. Domnul Chester Lethbridge si sotia sa au declarat ca obiectul era in forma de trabuc, cu o coada curbata, avand lumini albastre, rosii si galbene intermitente. Cand a sosit la fata locului a vazut, de asemenea, acest obiect ciudat neidentificabil pe cer. Ofiterul a aprins luminile intermitente albastre si rosii pentru a vedea mai bine obiectul. In cateva secunde, obiectul de pe cer a raspuns, imitand modelul de lumini intermitente. Blackwood a ramas uimit. El a declarat ca obiectul nu semana cu nici un tip de avion construit vreodata dupa cunostintele sale. Acesta nu avea aripi si nu facea nici un zgomot; avea o coada curbata, un corp in forma de trabuc si lumini intermitente. Dupa o perioada de aproximativ doua ore, obiectul ''a parasit scena ca o stea cazatoare, dar in directia opusa''.

Schita obiectului desenata de James Blackwood. 


La scurt timp dupa aceasta reperare, James Blackwood, urmand procedura, a facut rapoarte si le-a trimis la NRC (National Research Council) in Ottawa. O autoritate de la NRC pe nume MacNamara, a spus ca aceste obiecte au fost cel mai probabil planeta Jupiter, Saturn si alte cateva stele, care sunt vizibile pe cerul noptii la ora aceea din noapte. James Blackwood a fost destul de nemultumit de observatiile facute de domnul MacNamara si de faptul ca acesta facea aceste ipoteze fara ca macar sa vorbeasca cu el sau cu oricare din martorii reperarii.
Blackwood a evitat sa mai vorbeasca despre acest incident pentru a nu fi ridiculizat. Intre timp, mass-media a aflat despre aceasta poveste si i-au cerut un interviu. Mai multe detalii despre acest incident aici.

                             



Serif orbit de lumina unui OZN - Minnesota 1979

Un an mai tarziu, pe 27 august 1979, seriful Val Johnson din Marshall County, Minnesota, era de serviciu in acea noapte, patruland cu masina in apropiere de granita cu Dakota de Nord, cand in jurul orei 01:40 a vazut o lumina prin geamul din partea lui. Nu era clar pe un drum si era prea orbitoare pentru a fi un far de masina. El a crezut prima data ca este vorba de un avion mic aflat pe sau foarte aproape de sol. El a luat-o la stanga pe un alt drum, incercand sa se apropie de lumina pentru a o identifica. Dintr-odata, lumina se indrepta spre el, zburand atat de repede incat aproape instantaneu a ajuns pe masina lui.
Johnson a fost orbit de stralucirea luminii si a auzit cum geamul s-a spart, apoi si-a pierdut cunostinta. Cand si-a revenit, masina era blocata si derapase dincolo de autostrada. El se simtea slabit si tremura. Johnson a cerut ajutor prin radio. Medicul care l-a consultat l-a gasit intr-o stare de soc. Avea ochii iritati ca si cum Johnson ar fi suferit arsuri.
Cazul a fost studiat de catre autoritatile locale si de catre anchetatori de la Centrul pentru Studierea OZN-urilor. De asemenea, expertii de la Ford Motors si o echipa de ingineri de la Honeywell au examinat daunele provocate masinii, un Ford LTD din 1977.
Nimeni nu a putut da vreo explicatie privitoare la acest incident.
Un expert de la Ford, a mentionat dupa examinarea fisurilor din parbriz: ''Eu pot doar concluziona ca toate fisurile au fost de la forte mecanice de origine necunoscuta''.
Mai multe detalii despre acest incident aici.

Val Johnson la locul incidentului.(Sursa imaginii: http://www.ufocasebook.com/)

            







Sursa: http://clarenville.newfoundland.ws/Story_UFO.asp * http://www.ufocasebook.com/minnesotasheriff1979.html