2 decembrie 2015

Situl megalitic de la Gunung Padang, Java, Indonezia - Misterioasa piramida antica din Indonezia care rescrie istoria







Tot ce am invatat despre originile civilizatiei noastre este gresit. Povestile vechi despre Atlantida si alte civilizatii pierdute ale preistoriei, considerate de arheologi ca mituri devin realitate. Civilizatii avansate au fost sterse si pierdute intr-un cataclism global la sfarsitul ultimei ere glaciare. Au fost supravietuitori care s-au stabilit in diferite locatii din intreaga lume si au incercat sa impartaseasca cunostintele lor superioare popoarelor de vanatori-culegatori care au supravietuit, de asemenea, cataclismului.


Va rescrie acest munte istoria noastra?

Pe insula indoneziana Java, la 120 de km distanta de Jakarta, raspunsul la un mare mister este ingropat intr-un munte. Teoretic, ar putea forta omenirea sa-si regandeasca intreaga istorie. Aici exista dovezi ale unei civilizatii antice - suficient de avansata pentru a crea cea mai mare minune a lumii antice.

De la prima sa explorare de catre arheologi in 1914, s-a considerat ca situl este un deal natural, cu structuri megalitice vechi de 2500 de ani, care se gasesc in partea de sus a acestuia. Dar in anul 2010, geologul Danny Hilman Natawidjaja, a recunoscut ca acest ''deal'' ar putea fi o piramida facuta de om si a inceput sa-l exploreze folosind un radar de penetrare a solului si alte tehnici de teledetectie.


Rezultatele au fost surprinzatoare. Acestea a aratat ca ''piramida'' dateaza de la ultima era glaciara, cand stramosii nostri nu erau nimic mai mult decat niste vanatori-culegatori primitivi, incapabili de constructii si lucrari de mari dimensiuni. Este posibil ca geologul Natawidjaja sa fi descoperit dovada unei civilizatii avansate pierdute din antichitatea preistorica? Astfel de idei au fost considerate erezii de catre numerosi arheologi care s-au unit impotriva acestuia si a echipei sale, incercand sa faca lobby la autoritatile politice de la nivel local pentru oprirea explorarii sitului de la Gunung Padang.
Dr.Natawidjaja a ripostat si a discutat personal cu presedintele Indoneziei. Astfel, la mijlocul lunii august 2014, obstacolele au fost ridicate, iar Dr.Natawidjaja si echipa sa s-au mutat inapoi la situl Gunung Padang, obtinand inclusiv permisiunea de a dezgropa camerele ascunse.


In partea de sus a dealului, blocurile de piatra ale constructiei antice sunt imprastiate pe iarba. Aceastea sunt in forma de caramizi lungi, dreptunghiulare, avand aproximativ doi metri lungime si sunt grele. Totusi blocurile nu sunt facute de om, ci sunt roci solide provenite de la un vulcan. Omul pur si simplu le-a transportat si le-a aranjat pentru a crea ce a fost odata aici, in acest varf.
Din punct de vedere tehnic, exista cinci niveluri de terase in partea de sus a muntelui - dar acestea sunt impartite in doua zone principale. Prima zona are o calitate meditativa. Un indonezian care lucreaza voluntar la sit, spune ca rocile emana energie si scot sunete muzicale atunci cand le lovesti in locul potrivit.
Cea de-a doua parte a Gunung Padang este mult mai mare si este alcatuita din mai multe terase de mica adancime, fiecare terasa fiind usor mai mare decat cealalta.
Unii arheologi cred ca muntele a fost construit de oameni. Ei spun ca a fost un mormant enorm, construit cu roci vulcanice de-a lungul secolelor de mai multe generatii. Ei sustin ca au dovezi in urma testelor facute ca situl a fost construit de oameni in urma cu 20.000 de ani. Daca acest lucru este corect, atunci inseamna ca este cu 10.000 de ani mai vechi decat piramidele egiptene. Ar fi una dintre descoperirile istorice cele mai incredibile ale timpului nostru.


Sapaturile preliminare au produs rezultate care dovedesc dincolo de orice indoiala ca Gunung Padang a fost o piramida antica facuta de om, asa cum a sugerat Dr.Natawidjaja cu mult timp in urma.
Este considerat ca fiind ''un mormant gigantic, care a facut parte din cea mai mare cultura megalitica din arhipelag''.


Cu toate acestea, in ciuda insistentelor unor experti, exista un numar mare de cercetatori care cred ca este pur si simplu imposibil ca Gunung Padang sa fi fost construita in urma cu 20.000 de ani. In primul rand, ei spun ca dovezile nu sunt suficient de bune si exista diferite motive pentru care unele dintre teste au venit cu astfel de date vechi. Dar, de asemenea, ei cred ca este ilogic sa se creada ca o civilizatie ar putea construi o astfel de structura enorma, dar fara sa lase alte semne ale existentei lor.


Indiferent de adevar, acesta este un monument semnificativ lasat de un popor vechi care a fost preocupat de arhitectura si constructii intr-un mod mai avansat decat restul arhipelagului. Este incontestabil cea mai mare structura megalitica din Asia de Sud-Est.

           

           

  






Sursa: http://www.timetravelturtle.com/ * https://grahamhancock.com/