8 noiembrie 2013

Alarma NASA: resturile cometei ISON vor lovi Pamantul pe 28 noiembrie 2013


-->




Alarma NASA: resturile cometei ISON vor lovi planeta noastra.Organizatia Natiunilor Unite este pregatita sa lanseze un plan pentru a ne proteja de asteroizi.
Cometa va putea fi observata pe 28 noiembrie si a fost deja numita ''Cometa secolului''. Ison este mare si stralucirea ei pe cer va fi egala cu cea a Lunii pline. Dar nu va faceti griji, potrivit unor experti, de fapt, cometa se va dezintegra intr-un ritm care este de aproape 100%.


Karl Battams de la proiectul Sungrazer Comet, un proiect care se ocupa cu studiul cometelor, sustinut de NASA, a declarat anul trecut ca ''in cel mai bun caz, cometa este mare, luminoasa si se va apropia de Soare'' in noiembrie. ''Ar trebui sa fie extrem de luminoasa, poate chiar cu o magnitudine negativa si va fi vizibila cu ochiul liber in emisfera nordica pentru cel putin cateva luni''.

Ea va lasa in spatiu resturi de diferite dimensiuni, ceea ce este ingrijorator, spun unii experti. Cometa a fost descoperita in septembrie 2012 de catre astronomii Vitali Nevski si Artyom Novichonok, care fac parte din programul International Scientific Optical Network.

Intre timp, Organizatia Natiunilor Unite a declarat ca in curand ar putea aproba un plan pentru apararea Pamantului impotriva unor eventuale coliziuni cu asteroizi.

Acest plan va fi impartit in doua parti. In primul rand, se va crea o retea internationala de avertizare a asteroizilor (International Asteroid Warning Network), astfel incat toate tarile din lume sa poata face schimb de informatii si sa le studieze.



In al doilea rand, se va forma un grup de oameni de stiinta din diferite agentii spatiale care va avea sarcina de a localiza asteroizii mai mici si, prin urmare, mai greu de detectat, gandind o modalitate care va fi in masura sa le schimbe ruta.

Iata un videoclip care explica mai multe despre ceea ce se va intampla pe 28 noiembrie:

         

Sursa: segnidalcielo.it