12 aprilie 2014

Catastrofa - Nasterea Planetei (Ep.1)








Catastrofa - Naterea Planetei - documentar 2008 (Catastrophe - Birth of the Planet)
Aceasta spectaculoasa serie in cinci parti, prezentata de Tim Robinson, investigheaza istoria dezastrelor naturale, de la inceputurile planetei pana in prezent, oferindu-ne o noua perspectiva asupra existentei noastre si sugereaza ca noi suntem produsul catastrofei. 99% din toate creaturile care au trait vreodata, nu mai exista. Ele au disparut intr-o serie de catastrofe globale. Fiecare dezastru a schimbat cursul evolutiei pe pamant. Fara ele, omenirea sau orice forma de viata pe care o vedem in jurul nostru, nu ar fi astazi aici. Caci din catastrofa vine renasterea. Evolutia este un proces salbatic, imperfect si violent. Supravietuire sau pieire. Istoria catastrofelor pe Pamant a modelat planeta si a determinat evolutia.
Fiecare dezastru a dus la un salt inainte pe un drum al evolutiei, de la bacteriile unicelulare la omenirea in sine.
Episodul 1 - Nasterea Planetei
Primul episod spune povestea nasterii dificile a Pamantului si modul in care formarea Lunii noastre ne-a setat pe un curs unic de a deveni o planeta apta pentru viata. Stralucind pasnic pe cerul noptii, este dificil sa ne imaginam ca Luna s-a nascut de fapt datorita unuia dintre evenimentele cele mai violente si potential devastatoare din istorie. In urma cu 4,5 miliarde de ani, in haosul de la inceputurile sistemului nostru solar, un corp ceresc imens a lovit Pamantul cu o asemenea forta incat a trimis resturile in spatiu. Astfel s-a format Luna.
Primul episod al seriei ''Catastrofa'', exploreaza rolul Lunii in crearea atmosferei calme pe Pamant, care a permis in cele din urma ca viata sa prinda radacini.

         



Sursa: Pioneer Production