4 martie 2015

O minge de foc misterioasa a explodat peste Kerala, India




Un fenomen spectaculos a avut loc vineri, 27 februarie 2015, cand au cazut obiecte ciudate din cer, dupa explozia unei misterioase mingi de foc peste Kerala, India. Fenomenul a fost insotit de un boom, care potrivit relatarilor a declansat panica in oras si in suburbiile acestuia.
Aparitii similare au fost raportate in mai multe parti ale orasului, cum ar fi Vyttila, Kakkanad, Vypeen, Palarivattom si Kathrikkadavu si chiar in unele suburbii, cum ar fi Paravur, Kizhakkambalam, Mazhuvannoor, Kolancherry si Fort Kochi.






Trei localnici care se aflau intr-un restaurant in Fort Kochi au declarat ca au vazut cum cerul s-a luminat, in jurul orei 22:00. ''Cerul a devenit dintr-odata albastru, asa cum se intampla inainte sa ploua. Am simtit ca si cum s-a intamplat foarte aproape de noi.''
Au fost mobilizati pompierii de la unitatea Gandhi Nagar, in urma apelurilor de panica ale localnicilor din Vyttila.

Banda metalica descoperita in Poochakkal. Foto: Manoramaonline
Exista, de asemenea, rapoarte despre pietre cu aspect straniu gasite de localnici in Kuruppampadi, aproape de Perumbavur si in Akkampara, langa Kolancherry, potrivit site-ului Manoramaonline. De asemenea, o banda metalica a fost descoperita in Poochakkal, aproape de Cherthala.






Au fost adunate probe din doua sate, Mazhuvannur si Karumaloor, unde s-a raportat caderea unor obiecte din cer, potrivit site-ului The Hindu.

Foto: The Hindu
Un oficial din Kerala a declarat ca aceste mingi de foc ar putea fi o ploaie de meteoriti.
Meteoritul a aparut cu un zgomot in multe parti din Kerala, inclusiv in Ernakulam, Thrissur, Pallakad, Thiruvananthapuram, Kollam, Kozhikode, Mallapuram si Kannur. Unii oameni au raportat ca au simtit chiar un cutremur mic in multe parti din Ernakulam, Fort Kochi, Vypin, Willington Island si Kolenchery.
Ministrul Adoor Prakash a dispus efectuarea unei anchete in aceasta privinta si a solicitat locuitorilor sa nu intre in panica.
Intre timp, sambata dimineata, un crater de impact a fost reperat in satul Karimalloor, care s-ar datora meteoritului de vineri seara.