15 mai 2015

Extraterestrii antici la Baalbek? Cine a construit aceste structuri gigantice?







Baalbek a fost un oras fenician antic, numit dupa zeul cerului Baal. Numele ''Baal'' in limba fenicienilor inseamna Dumnezeu. Unii teoreticieni sugereaza ca Baalbek a fost probabil construit initial ca platforma pentru zeul Baal pentru decolare si aterizare.



Daca priviti imaginea de mai sus, devine evident faptul ca diferite civilizatii au construit diferite parti din ceea ce este acum cunoscut sub numele de Heliopolis. Cu toate acestea, dincolo de aceste teorii, scopul real al acestei structuri, precum si cine a construit-o sunt complet necunoscute.

Pentru aceasta constructie au fost folosite blocuri de piatra masive, cele mai mari dintre ele cantarind circa 1500 de tone si avand dimensiuni de 20,5 x 4,5 x 4,5 m. Acestea sunt cele mai mari blocuri de constructie care au existat vreodata in intreaga lume.





Modul in care aceste pietre au fost taiate si mutate au fascinat cercetatorii timp de multi ani. Datorita unor texte antice care mentioneaza Baalbekul ca si teren de aterizare, au aparut speculatii in legatura cu pre-existenta unor civilizatii avansate despre care noi nu stim nimic sau teorii in legatura cu extraterestrii. Trebuie sa spunem foarte clar faptul ca aceste blocuri de piatra nu au fost facute de catre romani, dupa cum au sugerat unii teoreticieni. Totusi, chiar daca emitem ipoteza ca romanii au construit tot situl, inclusiv platforma, ei nu ar fi putut cu tehnologia lor avansata sa taie si sa mute pietrele cantarind de la 2 la 3 tone si mai ales blocurile care cantaresc 1500 de tone.

Este posibil ca platforma de sub Heliopolis sa fi fost construita ca baza pentru un templu mai vechi pe care, probabil, egiptenii sau romanii l-au distrus pentru a construi Heliopolis (un nume dat de Alexandru cel Mare cand a cucerit zona).
Zona a fost folosita anterior si de egipteni ca sa se inchine la zeul Ra. Acest lucru ne face sa ne intrebam de ce mai multe civilizatii ar construi un alt templu in acelasi loc, singura explicatie fiind faptul ca locul era important dintr-un anumit motiv. Este de asemenea important sa mentionam faptul ca in Heliopolis a fost venerat zeul Baal alaturi de alti zei greci si romani. Peste ruinele sitului pre-roman, a fost construit un templu masiv al lui Jupiter, cel mai mare templu de acest gen, dar si temple mai mici pentru venerarea lui Venus si Mercur, care au fost construite de romani.

Cariera de piatra care a fost folosita pentru constructie se afla la circa 4,5 km distanta. Asadar, nu numai ca au transportat aceste pietre masive pe aceasta distanta, dar de asemenea le-au asezat intr-un mod atat de precis incat nici o coala de hartie nu poate incapea intre blocuri.



Un alt lucru interesant este ca, daca romanii / grecii au construit o astfel de platforma masiva, de ce nu exista nici o referinta la modul in care a fost construita, deoarece acesta este singurul loc din lume (si in consecinta, din Imperiul Roman) in care s-a construit o asemenea lucrare monumentala.

Intr-un alt context, arheologii biblici au facut legatura dintre Baalbek si Bagdad, oras mentionat in Biblie.

Desi nu toti arheologii sunt de acord cu aceasta teorie, este evident ca exista similaritati intre a) Baal-gad, un sanctuar inchinat lui Baal si b) Baalbek, de asemenea, un templu pentru Baal, conform legendelor (inainte de a fi numit Heliopolis si inaintre de constructia noilor temple) si ambele in aceeasi zona din Liban.

In Biblie exista un alt nume care are legatura cu Baal, si anume Baalat, un oras al tribului lui Dan, care a fost fortificat de regele Solomon in anul 970 i.Hr., unde Baal era venerat cu permisiunea lui Solomon.


Devine evident faptul ca Baalbek este un oras antic misterios, care a fost folosit timp de mii de ani de multe civilizatii diferite. Fenicienii, egiptenii, grecii si romanii l-au folosit pentru a-l venera pe Baal.

Originile sunt necunoscute si de aceea importanta acestui sit este de asemenea necunoscuta. Ceea ce este sigur este ca situl initial nu a fost construit de romani, si inainte de romani nu exista nici o civilizatie cunoscuta, care sa aiba tehnologia necesara pentru a construi un astfel de monument masiv.

In mod logic ei au obtinut aceasta tehnologie intr-un fel sau altul si se pare ca Baal are legatura cu acest lucru.

                      




Sursa: ancient-origins