21 ianuarie 2016

Planeta X: Oamenii de stiinta au descoperit a 9-a planeta din sistemul nostru solar








O planeta mai mare decat Pamantul s-ar putea ascunde in adancurile intunecate si reci ale sistemului nostru solar.
Potrivit Washington Post, cercetatorii Michael Brown si Konstantin Batygin de la Institutul pentru Tehnologie Caltech din Pasadena, au dedus existenta acestei planete din miscarea planetelor pitice nou descoperite si a obiectelor mai mici aflate dincolo de sistemul nostru solar.

''Aceste corpuri mai mici au orbite care par a fi influentate de gravitatia unei planete ascunse, care actioneaza ca un perturbator urias'', au declarat cercetatorii.



Presupusul obiect, care nu a fost inca observat direct, a fost denumit ''Planeta 9'' si ar avea o masa de aproximativ de 10 ori mai mare decat Terra si respectiv de 5000 de ori mai mare decat Pluto. Aceasta planeta ar trebui sa aiba o orbita de 20 de ori mai alungita decat cea a a planetei Neptun, care se afla la o distanta medie fata de Soare de 4,5 miliarde de kilometri. Astfel, ''Planeta 9'' ar realiza o rotatie completa in jurul Soarelui intr-un interval de timp de 10.000 pana la 20.000 de ani, conform celor doi cercetatori americani.

''Daca aceasta exista, atunci ea va fi detectata de telescoapele noastre, asa ca va trebui sa asteptam pana cand instrumentele isi vor face treaba'', a declarat pentru The Telegraph profesorul Sir Martin Rees, astronom.

''Toti acei oameni care s-au suparat atunci cand au aflat ca Pluto nu mai este o planeta pot sa se simta incantati de acum inainte, pentru ca acolo, in spatiu, exista o alta planeta, care este reala si care asteapta sa fie descoperita'', a spus Mike Brown.

''Planeta 9 in schimb pare sa domine o regiune mai mare decat orice alta planeta cunoscuta, fapt ce i-a adus si renumele de ''cea mai mare planeta din sistemul solar'', a explicat Brown. ''Aceasta ar fi cu adevarat a 9-a planeta. Doar doua planete au mai fost descoperite din Antichitate, iar aceasta ar fi a treia. In continuare avem o portiune mare din sistemul nostru solar neexplorata, iar asta nu poate decat sa ne incante'', a continuat Brown.

           

Giorgio A. Tsoukalos, producatorul serialului Ancient Aliens, a declarat pe pagina sa de Facebook:

''De zece ori mai mare decat Pamantul! Unii se refera la ea ca Planeta X. Am spus intotdeauna, traim vremuri foarte interesante!''

''Personal, inca nu sunt convins daca Pluto este sau nu o planeta. Oricum, acum stiti de ce este mentionata ca Planeta X!'', a mai spus Tsoukalos.

            







Sursa: http://incomemagazine.ro/ * http://www.mediafax.ro/