12 ianuarie 2016

Tuneluri subterane vechi de 12000 de ani se intind din Scotia pana la Marea Mediterana







Este posibil ca, culturile antice sa fi comunicat intre ele acum cateva mii de ani in urma? Existenta miilor de tuneluri subterane care se intind din nordul Scotiei pana la Marea Mediterana par sa confirme acest lucru. In timp ce scopul acestor tuneluri sofisticate ramane un mister, multi experti considera ca aceasta retea imensa a fost construita ca protectie impotriva pradatorilor si a altor pericole, in urma cu 12000 de ani. Unii experti sunt de parere ca aceste tuneluri misterioase au fost utilizate ca si ''autostrazi'' ale timpului modern, care au permis trazitia oamenilor si conectarea acestora la locuri indepartate din Europa.

Foto: Heinrich Kusch

In cartea sa Tore zur Unterwelt (Secretele din lumea subterana a lumii antice), arheologul german Dr. Heinrich Kusch marturiseste ca imensele tuneluri subterane au fost descoperite sub zeci de asezari neolitice de pe tot continentul european. Aceste tuneluri uriase sunt adesea denumite ''autostrazi antice''.
Potrivit Dr.Kusch, faptul ca multe dintre aceste tuneluri exista si astazi, dupa cei 12000 de ani, indica faptul ca aceasta retea de tuneluri a fost o constructie complexa si de mari dimensiuni.
''De-a lungul Europei exista mii de astfel de tuneluri, spune Dr Kusch, in Germania am descoperit sute de metri de tuneluri subterane. In Austria am descoperit inca alte cateva sute. Aceste tuneluri subterane pot fi gasite peste tot in Europa si sunt mii'', a spus arheologul german.
In timp ce unele tuneluri au dimensiuni relativ mici, unele dintre ele avand si un metru latime, exista si alte tuneluri cu camere subterane si zone de depozitare speciale.
Popoarele antice au avut cunostintele si instrumentele necesare pentru a construi structuri complexe in urma cu peste zece mii de ani. Cea mai buna dovada sunt Piramidele din Bosnia din Europa si incredibilele lor tuneluri subterane care se intind pe cativa kilometri.



In Europa exista mii de astfel de tuneluri - din Scotia pana la Marea Mediterana. Cappadocia din Turcia este un alt exemplu incredibil. Orasul subteran Derinkuyu este o alta dovada care indica perfectiunea si metodele de constructie ale stramosilor nostri. Orasul subteran Derinkuyu reprezinta probabil cea mai mare realizare in constructii subterane, impreuna cu imensa sa retea de tuneluri.


Alte monumente antice, cum ar fi Gobleki Tepe indica incredibilele abilitati si cunostinte ale popoarelor care au locuit pe planeta noastra in urma cu peste zece mii de ani.
Potrivit Dr. Kusch, in unele tuneluri au fost descoperite scrieri care se refera la aceste tuneluri subterane ca fiind porti catre lumea subpamanteana.

           








Sursa: http://www.ewao.com/