25 februarie 2016

Misteriosul megalit Ishi no Hoden din Japonia








Megalitul Ishi no Hoden se afla la 100 km de Parcul Istoric Asuka, in apropierea orasului Takasago, Japonia. Megalitul are o dimensiune de 6.45 m x 5.7 m x 5.45 m si cantareste aproximativ 500-600 tone.
Ishi no Hoden, care este numele megalitului, este un fel de ''semifabricat'' pentru ca a fost lasat in locul in care a fost construit, si in mod clar nu a fost complet terminat.
Pe una din laturile sale verticale exista o piesa taiata in forma de prisma . Langa acest bolovan urias se afla templul Shinto.


Templul este construit tocmai in acel loc, deoarece megalitul a fost considerat sfant si a fost venerat de oameni inca din antichitate. Versiunea oficiala este ca roca a fost menita sa fie un mormant. Dar nu exista nici o informatie stiintifica cu privire la cine l-a construit si cu ce scop a fost construit.
Exista un rezervor mare din piatra in forma de tava sub monolit, care este umplut cu apa.
Potrivit inregistrarilor din templu, apa din acest rezervor nu a secat niciodata, nici macar in timpul perioadelor de seceta mai lungi. Din cauza apei, baza megalitului care se conecteaza cu solul nu poate fi vazuta, astfel ca megalitul pare ca pluteste in aer. Acesta este motivul pentru care cealalta denumire a megalitului Ishi no Hoden este ''piatra de plecare''.

Megalitul Ishi no Hoden.Sursa imaginii: http://hidden-heritage.daportfolio.com/.
Consiliul municipal din Takasago impreuna cu laboratorul de istorie de la Universitatea Otemae au organizat studii asupra megalitului in anii 2005-2006, dar nu au gasit nimic. La prima vedere, megalitul pare sa fie lucrat manual, dar nu exista urme de unelte sau alte instrumente. Potrivit unor surse, Ishi no Hoden nu a fost construit din granit, ci din hyaloclastite (roci piroclastice, piatra sticloasa), care s-au format in urma eruptiilor vulcanice din apa, acum aproximativ 70 de milioane de ani.
Lipsa urmelor de pe stanca din jurul megalitului este la fel de misterioasa. Nu exista urme de la masini sau de la unelte de mana. Intreaga piatra este literalmente ''curata'' de orice urme. Asta inseamna ca a fost folosita o tehnologie necunoscuta pentru noi.
Potrivit localnicilor, numai sarcofagele au fost facute din monoliti si doar pentru capacul acestora, care a fost intotdeauna separat de restul sarcofagului. Dar Ishi no Hoden nu arata ca un sarcofag - este mult prea mare.
Istoricii nu au alte teorii cu privire la scopul megalitului. Dupa indicii, megalitul Ishi no Hoden a fost construit de o civilizatie dezvoltata tehnologic.
Astazi, Ishi no Hoden este un altar dedicat zeului Oshiko Jinja, dar nimeni nu stie cine l-a construit si de ce.

           

           








Sursa: http://ancients-bg.com/