1 decembrie 2012

Plajele din Australia s-au colorat in rosu

-->


S-a intamplat de multe ori in acest an ca oceanele si raurile sa-si schimbe culoarea in rosu.
Acest fenomen s-a intamplat in China, Rusia si Franta, iar acum si oceanele in Australia isi schimba culoarea.


Mai multe plaje cunoscute din jurul orasului Sydney seamana cu scene luate direct dintr-un film apocaliptic. Faimoasa Bondi Beach, Maroubra Beach, Clovelly Beach si Gordon's Bay sunt acum pline de pete de alge rosii.
Autoritatile examineaza in prezent apa si plajele care acum sunt inchise pentru moment.
Potrivit salvamarului Bruce Hopkins mirosul din zona este ,,dubios''. Acesta este un fenomen natural care poate fi agravat de anumite conditii meteorologice.
Potrivit unui purtator de cuvant al consiliului local, algele rosii pot fi potential periculoase pentru oamenii care intra in contact cu ele.



,,Exista unele riscuri posibile pentru sanatatea umana de la algele rosii, inclusiv eruptii cutanate si iritarea ochilor, iar pentru acest motiv plaja va ramane inchisa pana dispar algele,'' a spus purtatorul de cuvant.



Algele inflorite au ucis, de asemenea, multi pesti pe coasta din Sydney.Acestea apar mai ales in apropierea primeverii si a toamnei, cand temperatura apei creste, odata cu miscarile curentilor oceanici, conform purtatorului de cuvant al consiliului local.

In septembrie fluviul Yangtze din China a socat pe toata lumea cand s-a colorat brusc in rosu.


Fluviul Yangtze, in apropiere de orasul Chongquing.

In luna august un lac din sudul Frantei a devenit de asemenea rosu.

Aceste ape sunt in mod normal albastre, dar acum totul este de culoare rosie din cauza concentratiilor mari de sare.


In luna iulie, oamenii de stiinta si locuitorii au fost uimiti sa vada cum Marea Azov s-a inrosit brusc. Situata in vecinatatea Marii Negre, Marea Azov este plina de mistere, pe care savantii n-au reusit inca sa le desluseasca.




Desi algele sunt considerate un fenomen natural, acesta este un dezastru cu consecinte imprevizibile. Este deosebit de periculos pentru pesti deoarece acestea pot epuiza oxigenul din apa.