2 decembrie 2012

Un om de stiinta considera ca un eveniment solar va provoca revolte alimentare si haos

-->




Daca Pamantul va fi lovit de o mare explozie solara, cativa dintre cei din comunitatea stiintifica cred ca:

- planeta va fi lovita pe scara larga de o lipsa de energie electrica.

- transportul aerian va fi la pamant.

- centralele nucleare vor fi avariate, multe ar putea fi topite.

- satelitii ar fi dezactivati, cauzand o lipsa de comunicare in toate domeniile (militare si civile).

- mancarea si medicamentele se vor imputina, ducand la potentiale revolte alimentare dupa o intrerupere de cateva zile a energiei electrice.

Aceeasi oameni de stiinta care cred ca o explozie mare solara ar duce la un colaps social foarte rapid, spun ca masurile pentru a evita problema sunt disponibile si la un cost relativ scazut pentru noi toti. 

 Este intradevar un motiv de ingrijorare?

 In urmatoarele paisprezece luni, Pamantul va fi in alerta maxima pentru o explozie uriasa de energie electromagnetica de la Soare. Acest puternic impuls este cunoscut ca un ,,maximum solar'', eveniment care ar putea provoca daune catastrofale la retelele de energie si sistemele de comunicatii. Perioada de varf pentru urmatoarea explozie uriasa este estimata a avea loc pana la sfarsitul anului 2013.
Aceasta posibilitate tine in alerta pe oamenii de stiinta de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).
Tom Bogdan, director la Space Weather Prediction Center NOAA monitorizeaza situatia indeaproape. Acesta considera ca rezultatele unei lovituri directe asupra retelei noastre de energie ar fi substantiale.

 Un studiu din 2008 estimeaza prejudiciul la 1-2 trilioane de dolari (uraganul Katrina a produs un dezastru de 125 de miliarde de dolari). De ce este costul atat de mare? In cazul unei lovituri directe de la un maximum solar, o mare parte din viata de zi cu zi ar putea fi modificata sau afectata. Luati in considerare cat de multe lucruri sunt legate direct de energia electrica si sateliti.

- reteaua electrica

- telefoanele celulare/GPS

- liniile aeriene de comunicatii si orientare

- militare, dupa cum a aratat notabilul fizician american Dr. Michio Kaku: ,,eruptiile solare sunt ca gloantele trase in spatiu, pana acum am fost pacaliti de gloante''.

Dr. Kaku si alti membrii ai Societatii Americane de Fizica (APS) considera ca America ar trebui sa ia o atitudine mai agresiva privind pregatirea pentru un episod acut solar major.
Preocuparile sale si claritatea pe aceasta tema sunt explicate intr-un limbaj usor de inteles de catre chiar si cei mai nestiintifici dintre noi.



Disclose.tv - Dr. Kaku Explains Possible Catastrophic Solar Event



disclose.tv