22 aprilie 2014

Catastrofa - Snowball Earth (Ep.2)








Aceasta spectaculoasa serie in cinci parti, prezentata de Tim Robinson, investigheaza istoria dezastrelor naturale, de la inceputurile planetei pana in prezent, oferindu-ne o noua perspectiva asupra existentei noastre si sugereaza ca noi suntem produsul catastrofei. 99% din toate creaturile care au trait vreodata, nu mai exista. Ele au disparut intr-o serie de catastrofe globale. Fiecare dezastru a schimbat cursul evolutiei pe pamant. Fara ele, omenirea sau orice forma de viata pe care o vedem in jurul nostru, nu ar fi astazi aici. Caci din catastrofa vine renasterea. Evolutia este un proces salbatic, imperfect si violent. Supravietuire sau pieire. Istoria catastrofelor pe Pamant a modelat planeta si a determinat evolutia.
Fiecare dezastru a dus la un salt inainte pe un drum al evolutiei, de la bacteriile unicelulare la omenirea in sine.

Episodul 2 - Snowball Earth

Acest episod patrunde intr-o lume inghetata. Este cel mai mare dezastru climatic care a lovit vreodata Pamantul. In urma cu 650 de milioane de ani, o epoca de gheata cataclismica a acoperit intreaga planeta cu gheata si zapada, aproape distrugand viata si transformand lumea intr-un bulgare de zapada urias. ''Snowball Earth'' descopera povestea din spatele uneia dintre cele cele mai controversate teorii de astazi din domeniul stiintei.
Pentru a investiga aceste teorii, filmul ne conduce pe urmele oamenilor de stiinta in sudul Australiei, in Death Valley, Nevada si la ghetarii din Alaska in cautarea unor indicii cu privire la modul in care planeta noastra a trecut prin acest scenariu apocaliptic.

          


Sursa: Pioneer Productions