25 iunie 2013

Cel mai batran om din istorie?!


-->




Li Ching-Yuen din China a trait 256 de ani. El s-a nascut in 1677 in orasul Qi Jiang Xian din provincia Szechuan. El a fost vanzator de plante medicinale, profesor de arte martiale si consilier tactic. A petrecut cea mai mare parte a vietii lui in munti. A murit in 1933 si a avut peste 200 de descendenti in timpul vietii sale si 23 de neveste.

Cum a reusit?

Se pare ca Ching-Yuen a avut toata viata o dieta bazata pe plante si vin de orez, inclusiv Ganoderma, fructe de padure Goji - ginseng salbatic. Exista dovezi? In 1930, intr-un articol din New York Times, profesorul Wu Chung-Chieh de la Universitatea din Chengdu a descoperit documente ale guvernului imperial chinez din 1827, in care un anume Li Ching-Yuen este felicitat pentru cea de-a 150-a zi de nastere si alte documente ulterioare in care este felicitat pentru implinirea a 200 de ani in 1877.

Unul dintre discipolii sai, Da Liu, a spus povestea Maestrului Li: pe cand acesta avea 130 de ani, a intalnit in munti un pustnic mult mai in varsta, de peste 500 de ani, care l-a invatat Baguazhang si un set de Qigong cu instructiuni pentru respiratie, miscari coordonate cu sunete specifice si recomandari pentru dieta.
Da Liu a marturisit ca stapanul sau i-a spus ca longevitatea sa ''se datoreaza faptului ca a facut exercitii in fiecare zi - in mod regulat, corect si cu sinceritate - timp de 120 de ani''.

In 1927, Li Ching-Yuen a fost invitat de generalul Yang Sen sa-l viziteze la Wan Xian, Szechuan, unde a fost fotografiat, portretul devenind celebru. Generalul a fost fascinat de infatisarea lui Yuen, puterea si curajul sau, in ciuda varstei inaintate. Batranul s-a intors acasa si a murit un an mai tarziu, din cauze naturale, spun unii; altii sustin ca le-a spus prietenilor ca ''am facut tot ce trebuia sa fac in aceasta lume.Ma voi duce acasa acum''. Dupa moartea lui Li, generalul Yang Sen a investigat legendele despre varsta lui si a publicat un raport cu rezultatul cercetarilor.



Sursa: whydontyoutrythis.com * wikipedia


Dispozitiv de inlaturare a grasimii Fat Magnet