11 ianuarie 2015

Ziduri si cercuri din piatra inexplicabile din America uimesc cercetatorii









De peste 100 de ani, oamenii au fost uimiti de vechile ziduri din piatra aflate in apropierea zonei Berkeley, California. Ele se intind pe o distanta de peste 50 de mile, dar sunt prea mici pentru a fi ziduri de protectie. Uneori, ele se intind in zone inospitaliere, in care un perete pare inutil. Zidurile din piatra sunt de pana la cinci metri in inaltime si sunt construite din bolovani de diferite dimensiuni, unii cu o greutate de pana la o tona. Acestea trec prin Oakland spre Muntele Diablo, care conduc la cercuri din piatra misterioase, avand pana la 30 de metri in diametru. Intr-un loc, zidurile formeaza o spirala de 200 de metri latime, care incercuiesc un bolovan mare. Colonistii spanioli au mentionat ca zidurile erau deja acolo cand au sosit. De asemenea, in mod ciudat, si triburile indiene locale spun acelasi lucru.

Zidurile misterioase de la Berkeley






Aceste ziduri nu par a servi nici unui scop cunoscut. Pietrele grele sunt scufundate adanc in pamant si sunt acoperite cu lichen. Acestea sunt vizibile si foarte vechi.



Arizona are propriul cerc misterios din piatra datand din jurul anului 1200 d.Hr.- in locul cel mai inospitalier si imposibil de ajuns pe culmea Muntilor Superstition. Cei mai multi oameni atribuie toate aceste lucruri din Valea Soarelui unui vechi trib HoHoKam, care a disparut, dar muntele este cunoscut pentru ciudateniile petrecute acolo, cum ar fi un posibil portal catre interiorul Pamantului, aparitii OZN si disparitii misterioase de oameni.



Virginia a dezvaluit recent o noua descoperire facuta anul trecut in partea de sud a statului pe proprietatea unui cuplu. Aceasta structura dateaza din jurul anului 10.000 i.Hr. Cine a construit-o si de ce, ramane un mister. In apropiere este, de asemenea, un cerc din piatra.


Georgia are un zid din piatra vechi si ciudat care este numit Fort Mountain. Acest zid este mentionat ca fiind o ''munca aborigena preistorica de mare precizie''.

Fort Mountain

Pe Beaver Island, in Michigan, exista cercuri din piatra, inclusiv acesta din poza de mai jos. Ea a uimit cercetatorii deoarece localnicii nu obisnuiau sa construiasca lucruri din piatra sau cercuri din piatra. Deci, cine le-a facut?

Beaver Island

Intins pe o suprafata de 30 de acri, Mystery Hill este un mister. Se pare ca structura este precolumbiana, iar caracteristicile acesteia nu par sa se potriveasca poporului nativ. Ea dateaza din jurul anului 2000 i.Hr.

Mystery Hill







Sursa: atlasobscura