27 decembrie 2015

Ancient Aliens S08E07 - Creaturile din adancuri








Animale de prada ciudate...Genele lor nu se potrivesc cu nimic altceva de pe Pamant. Dihanii cu multe brate...Krakenul a inspaimantat oamenii secole la rand. Si reptile vorace care vaneaza oamenii ...Copiii erau avertizati sa nu se apropie de apa intrucat kappa (legendara salamandra uriasa) ii va prinde si ii va ineca. De-a lungul istoriei exista marturii despre creaturi bizare si inspaimantatoare care salasuiesc in apele noastre. Este posibil ca ele sa nu se traga din lacurile si oceanele noastre, ci de undeva cu mult mai departe? Ar fi posibil ca unele dintre acele lumini pe care le-am descoperit pe fundul oceanelor sa isi aiba originile in spatiul cosmic?

19 august 2014. In timpul unei misiuni de rutina, in timp ce andocau la Statia Spatiala Internationala, cosmonautii rusi descopera pe unele parti ale geamurilor ceva de neconceput...plancton marin viu. Conform unei teorii a oamenilor de stiinta, micile organisme au fost duse din oceane catre Statie de curentii de aer sau probabil au fost lansate in spatiu ''la bordul'' unei rachete contaminate. Insa multi spun ca acestea sunt doua teorii putin probabile. In timpul zborului precedent de curatenie (a Statiei Spatiale,n.t.)care fusese cu doar cateva saptamani inainte de momentul respectiv, nu s-a gasit nimic. Iar Statia era pe orbita, nu exista nici o legatura cu solul. ''Deci sunt absolut convins ca nu exista nici o posibilitate ca acelea sa fie microorganisme care s-au ridicat,, cumva, de pe Pamant''. Astrobiologul Chandra Wickramasinghe crede ca planctonul este de origine extraterestra, si o dovada a panspermiei (pangeneza,n.t.),teoria ca viata exista de-a lungul intregului Univers si este imprastiata de comete si asteroizi. ''Cred ca s-a intamplat sa fie un mic fragment dintr-o cometa purtatoare de microorganisme, inclusiv plancton, care a aterizat pe hublourile Statiei Spatiale. Trebuie sa acceptam ideea ca viata continua sa vina din spatiu pe Pamant.''

Inca din zorii civilizatiei, omenirea si-a pus originile pe seama zeilor si a altor vizitatori din stele. Daca ar fi adevarat? Chiar ne-au ajutat fiintele extraterestre sa ne modelam istoria? Si daca da, au luat ele forma unor creaturi din adancuri?

Cine au fost? De ce au venit? Ce au lasat in urma? Unde au plecat? Se vor intoarce?