4 martie 2014

Templul vechi de 3000 de ani de la Chavin de Huantar


-->



Josh Bernstein va explora secretele unui adevarat templu al mortii vechi de 3000 de ani. Plin de idoli sacri si ritualuri bizare, templul era centrul unui cult vechi care a controlat societatea - nu prin razboi sau forta - ci prin controlul mintii si plante halucinogene, cum ar fi San Pedro cactus. 
Pentru a cerceta aceasta civilizatie, Josh merge la vanatoare de crocodili in Amazon si se taraste prin tunelurile adanci si intunecate ale templului misterios.
Chavin de Huantar este un sit arheologic ce contine ruine si artefacte care dateaza de la 1,200 i.Hr si ocupate de culturile ulterioare pana in jurul anului 400-500 i.Hr.de catre Chavin, o cultura importanta preincasa. Situl este situat la 250 km la nord de Lima, Peru, la o altitudine de 3180 de metri, la est de Cordillera Blanca.
Acest sit arheologic este un centru ceremonial mare, care a scos la iveala foarte multe lucruri despre cultura Chavin. Oamenii mergeau la Chavin de Huantar pentru a participa la ritualuri, pentru a consulta un oracol sau pentru a adera la cult.
Cercetarile facute la Chavin de Huantar indica faptul ca instabilitatea sociala si revoltele au inceput sa apara intre 500 si 300 i.Hr., in acelasi timp incepand declinul celei mai mari civilizatii Chavin. Siturile de ceremonie mari au fost abandonate, unele neterminate si au fost inlocuite de sate si terenuri agricole.
Situl arheologic Chavin de Huantar face parte din  Patrimoniul Mondial UNESCO.

                     


Sursa: Ancient Innovations