3 iunie 2014

Catastrofa - Impactul cu un asteroid








Aceasta spectaculoasa serie in cinci parti, prezentata de Tim Robinson, investigheaza istoria dezastrelor naturale, de la inceputurile planetei pana in prezent, oferindu-ne o noua perspectiva asupra existentei noastre si sugereaza ca noi suntem produsul catastrofei. 99% din toate creaturile care au trait vreodata, nu mai exista. Ele au disparut intr-o serie de catastrofe globale. Fiecare dezastru a schimbat cursul evolutiei pe pamant. Fara ele, omenirea sau orice forma de viata pe care o vedem in jurul nostru, nu ar fi astazi aici. Caci din catastrofa vine renasterea. Evolutia este un proces salbatic, imperfect si violent. Supravietuire sau pieire. Istoria catastrofelor pe Pamant a modelat planeta si a determinat evolutia.
Fiecare dezastru a dus la un salt inainte pe un drum al evolutiei, de la bacteriile unicelulare la omenirea in sine.







Episodul 4 - Asteroid Impact

Dinozaurii au dominat Pamantul si toate celelalte specii de mamifere, acum 230 de milioane de ani. Dar acum 65 de milioane de ani, planeta a fost zguduita de un alt eveniment catastrofal atunci cand, aparent, din senin, dinozaurii au fost stersi de pe fata Pamantului. Dar fara aceasta catastrofa devastatoare, oamenii nu ar fi astazi aici.

Filmul exploreaza indicii care sa conduca la cauza care a dus la extinctia dinozaurilor si care in cele din urma a condus la evolutia oamenilor. Oamenii de stiinta de astazi, paleontologii si geologii, investigheaza cauza si povestea din spatele teoriei larg raspandita ca Pamantul ar fi fost lovit din nou de un asteroid mortal.

           


Sursa: Naked Science