9 octombrie 2014

Abu Ghurab, Egipt: Dovezi clare ale unei tehnologii antice avansate








Abu Ghurab este un sit arheologic, unde se afla un templu solar construit de catre oamenii din Egiptul antic, pentru a-l onora pe Zeul Soare, Ra. Templul de la Abu Ghurab a fost construit in timpul dinastiei a cincea (Vechiul Regat, 2465-2323i.Hr.), facand parte din complexul de temple solare de pe platoul Saquarra. 
Acest complex se afla aproape de Platoul Giza, dar putini oameni il viziteaza deoarece nu este pe harta turistica. 





In interiorul templului este o curte mare, deschisa. La capatul vestic al curtii se afla un obelisc, care avea o inaltime de 70 de metri, si care reprezenta locul de odihna al Soarelui (Ra). Baza obeliscului este un piedestal din granit rosu si calcar. 



De-a lungul peretelui estic al curtii se afla noua bazine circulare de alabastru. Se crede ca initial au existat zece bazine. Unii cercetatori sunt de parere ca aceste bazine au fost folosite pentru a colecta sangele animalului sacrificat. Alti cercetatori cred ca bazinele au fost, probabil, doar simbolice sau decorative, din moment ce nu au fost decoperite in zona cutite sau alte unelte folosite pentru sacrificarea animalelor.

Brien Foerster a explorat acest loc si prezinta in acest scurt film, dovezi evidente ale unei tehnologii antice avansate, descoperite in acest complex.

           




Sursa: Brien Foerster