5 octombrie 2014

NASA: Exista o structura gigantica sub suprafata Lunii!







Conform unei teorii larg raspandita, Luna ar fi aparut in urma unei coliziuni intre Pamant si o alta planeta, atunci cand sistemul nostru solar era la inceputul formarii sale. Este un satelit mare, cel putin in comparatie cu Pamantul.



Acum, oamenii de stiinta au constatat ca faliile existente pe zone mari ale suprafetei Lunii, formeaza de fapt un dreptunghi enorm. Noi date furnizate de misiunea GRAIL derulata de NASA arata ca o serie de anomalii gravitationale liniare formeaza un dreptunghi urias, de aproximativ 2500 de kilometri, pe sub regiunea Procellarum. Acest lucru sugereaza ca Oceanul Furtunilor (Oceanus Procellarum) nu s-a format in urma unui meteorit care a lovit Luna. 
''In locul unei anomalii gravitationale centrale circulare, ca toate celelalte bazine create printr-un impact, la Procellarum vedem aceste linii care formeaza un urias dreptunghi'', a spus Jim Head, specialist in geologie la Universitatea Brown. Aceasta forma este un argument puternic in favoarea unei origini interne si sugereaza actiunea unor forte din interior.
Aceasta constatare releva ca la inceput Luna era mult mai dinamica decat s-a crezut anterior, conform oamenilor de stiinta. Acestia spun ca datele culese de misiunea GRAIL dezvaluie o noua fata a Lunii, care, desi a fost considerata multa vreme o lume moarta, se pare ca a fost un loc cu mult mai multa activitate in trecut.






Imagine: Apollo 17

Unii sunt de parere ca Luna este o sfera goala, si ceea ce se intampla in interior este mult mai interesant decat ceea ce se intampla la suprafata. Altii spun ca Luna este artificiala si ar putea fi chiar o nava parcata pe orbita de catre o rasa extraterestra cu mii de ani in urma.
O imagine luata de Apollo 17 in timp ce era pe orbita Lunii, pare sa arate un crater cu o gaura imensa, care duce probabil in interiorul Lunii. 

Deci, dreptunghiul enorm nu este o statie spatiala extraterestra sub suprafata Lunii. Dar e interesant si neasteptat, oricum, si ne-ar putea conduce spre noi moduri interesante in care am putea privi Luna de acum incolo. Intotdeauna exista posibilitatea ca o civilizatie extraterestra sa colonizeze diverse sisteme stelare, pentru a observa cum se dezvolta viata primitiva. Ce loc mai bun poate fi pentru a ascunde o baza extraterestra decat sub suprafata Lunii?