18 iunie 2016

Misterioasa necropola antica de la Otuzco, Peru









Denumita in mod obisnuit ''Ventanillas de Otuzco'', aceasta straveche necropola este situata la 8 kilometri nord-vest de orasul Cajamarca. Structurile sculptate maiestuos in dealurile stancoase din jur sunt printre cele mai izbitoare situri antice din zona.

Acest sit antic fascinant este situat intr-o vale din zonele muntoase nordice din Peru si este unul dintre cele mai misterioase situri antice din tara. Se cunosc putine lucruri despre constructorii acestei necropole antice, iar data constructiei ramane o enigma profunda pentru arheologi. Chiar daca fragmentele ceramice descoperite in apropierea sitului dateaza din anul 1400 i.Hr., multi arheologi cred ca situl este mult mai vechi.


Cercetatorii au descoperit in total 337 de nise in Otuzco, cele mai multe dintre ele avand o forma dreptunghiulara, care variaza de la 0,22 metri la 0,6 metri in latime si de la 0,3 metri la 0,75 metri in inaltime. Zidurile din interior sunt extrem de netede si plate, demonstrand abilitatile incredibile de constructie ale acestei culturi.

Precizia si designul complicat al acestui sit vechi au fascinat cercetatorii de-a lungul timpului. Potrivit acestora, civilizatia Cajamarca a locuit in zona intre anii 200 si 300 d.Hr.. Limba vorbita de acestia se numea 'Culle'.

Monumentul de la Otuzco, denumit si ''Orasul Mortilor'', este considerat ca fiind cea mai importanta necropola antica.



     


Sursa: http://www.deperu.com/