4 septembrie 2012

Crestere dramatica a cutremurelor in lume




   
Poate ati observat ca exista o crestere dramatica a cutremurelor in lume.Saptamana trecuta au fost aproximativ 168 pe harta lumii. Saptamana aceasta au fost intre 200-220, considerandu-se normala si linistita.
In momentul de fata, exista mai mult de 640 de cutremure pe harta lumii si au inceput sa creasca in fiecare zi. Ele se intampla peste tot in lume, sapatamana trecuta inregistrandu-se cutremure de +7 grade in El Salvador si Filipine...6.6 grade in Indonezia...


Cutremur de 7.6 grade pe 31 august in Filipine


Un cutremur masiv (de 7.9 grade dupa calcule preliminarii) a avut loc in Filipine la 120 de kilometri est de Insula Samar pe 31 august. Cel mai apropiat oras de epicentru este Sulangan. Nu a fost pericol de tsunami major, avertizarea a fost anulata. In urmatoarele 90 de minute au fost 6 replici puternice de peste 5 grade, inregistrate de EMSC.

Cutremur de 6.6 grade - 140 km vest de Tobelo, in Indonezia si 7.4 grade - 111 km sud de Puerto El Triunfo, in El Salvador



Pe 30 august cutremur de 6.8 grade - 99 km NV de Olonkinbyen, Svalbard si Jan Mayen, Norvegia 



Acesta este probabil unul dintre cele mai mari cutremure inregistrate in Norvegia. In 2008 a fost raportat un cutremur de 6.2 grade in Svalbard. Cutremurul din 1904, de 5.7 grade din Oslofjord este cel mai cunoscut, provocand pagube in Norvegia.

Si saptamana trecuta mai mult de trei sute de cutremure au lovit sudul Californiei, intr-un ,,roi'' masiv.




Mai mult de 300 de cutremure au zguduit varful de sud al Californiei acest weekend, dand peste cap estimarile anterioare care spuneau ca cel mai recent ,,roi'' s-ar termina dupa numai 100. Cutremurele s-au simtit din Arizona pana in San Diego, desi n-au fost inregistrate victime sau pagube materiale.
Si in conformitate cu cele mai recente actualizari, guvernul Japoniei, miercuri, a dezvaluit un scenariu in care cel mai rau lucru ar fi un cutremur puternic in Oceanul Pacific, care ar putea ucide peste 320.000 de oameni. Estimarea din Tokio s-a bazat pe un scenariu catastrofal, in care un cutremur puternic in adancul marii, de aproximativ 9.0 grade magnitudine, ar declansa un tsunami gigant care ar inunda coasta de sud a Japoniei. Ei prevad acest cutremur petrecandu-se pe timp de noapte, iarna, cu vanturi puternice care ar dezlantui valuri de 34 de metri inaltime, luand prin surprindere oamenii in timp ce dorm. Povestea continua aici



Lista cutremurelor care au loc in lume poate fi gasita aici : earthquakesmap

Se pare ca exista o cantitate enorma de energie pe intregul Pamant, chiar acum...si poate, ceva mai mare se intrevede, care in cele din urma ne va afecta pe toti in vreun fel.