8 ianuarie 2013

Sunt insulele Los Roques noul Triunghi al Bermudelor?


-->




Arhipelagul de pe coasta Venezuelei, unde a disparut designerul Vittorio Missoni, aflat la bordul unui avion usor, are o reputatie in crestere privind disparitiile misterioase. Disparitia inca inexplicabila a avionului cu sase calatori si echipajul acestuia, inclusiv creatorul de moda italian Vittorio Missoni, a determinat pe unii sa dea vina pe ,,blestemul Los Roques''. Aceasta eticheta a fost pusa din cauza mai multor accidente cu prabusiri si ,,disparitii'' misterioase de avioane care au avut loc in ultimul deceniu, intre arhipelagul Los Roques din  Caraibe si capitala Venezuelei, Caracas, la 140 de km in sud. In mod inevitabil, s-a facut comparatia cu Triunghiul Bermudelor, zona dintre Miami, Bermuda si Puerto Rico, care a avut mult timp o reputatie pentru disparitii inexplicabile de nave si avioane.
Pana in prezent, nici o epava a avionului in care era Missoni nu a fost localizata de cand a decolat de la Los Roques pentru Caracas.
Un administrator de hotel de pe insule a spus ca a vazut ultima data avionul intrand intr-un val de nori. Intre timp familia lui Missoni a spus ca nu exclude posibilitatea ca avionul sa fi fost deturnat de catre traficanti de droguri locali. Autoritatea Aviatiei Civile din Venezuela a declarat ca ultima pozitie a aeronavei a fost inregistrata la 18 km la sud de Los Roques. 
Incepand de la mijlocul anilor '90, au existat cel putin 15 incidente raportate, in care aeronave de mici dimensiuni fie s-au prabusit sau au disparut in timp ce calatoreau prin zona. In 2008, 14 persoane au fost ucise cand un avion ca al lui Missoni s-a prabusit in mare. Nu a fost gasita nici o epava si nici un cadavru nu a fost recuperat.