Piatra Inga (Pedra do Inga in portugheza) se afla in mijlocul raului Inga, in apropierea orasului Inga, la 96 km de Joao Pesoa, statul Paraiba, in nord-estul Braziliei. Piatra este, de asemenea, numita Itacoatiara do Inga. Cuvatul Itacoatiara inseamna ''piatra'' in limba Tupi vorbita de localnicii care au trait in acea zona.
Este o formatiune stancoasa din gnais, care acopera o suprafata de aproximativ 250 mp. Pe un perete vertical de 46 de metri lungime si 3,8 metri inaltime, si zonele invecinate, exista inscriptii ale caror semnificatii sunt inca necunoscute. In aceasta stanca sunt sculptate in basorelief, mai multe figuri, sugerand reprezentarea unor animale, fructe si constelatii, cum ar fi Orion si Calea Lactee. Sunt zeci de figuri ciudate amestecate, unele dintre ele cu coada, altele care arata ca niste preotese sau zeite, siruri de cupe care par sa sugereze curgerea timpului, sau pur si simplu este vorba despre un calendar.
Nimeni nu stie cum, de catre cine sau pentru ce motive au fost facute inscriptiile pe stanca. Au fost identificate diverse surse, si sunt multi care sustin ca Piatra Inga are origine feniciana. Parintele Ignatius Rolim, profesor de teologie, greaca si latina, care a trait in secolul al XIX-lea, a fost unul dintre primii aparatori si promotori ai acestei idei.
Exista, de asemenea, un curent care sustine ca semnele de pe Piatra Inga sunt de natura extraterestra. Presedintele Centro Paraibano de Ufologia, Claudio Quintans, a sugerat ca o nava extraterestra ar fi aterizat in regiunea unde se afla Piatra Inga.
Multe simboluri ale monolitului de la Inga sunt similare cu cele gasite in Turcia, in vechea Anatolie a hititilor. O serie de inscriptii vorbesc despre un ''razboi de frontiera'' intre doi suverani de origine mesopotamiana. O alta poveste vorbeste despre o eruptie vulcanica teribila. Cenusa ar fi acoperit un oras de piatra, de pe coasta Atlanticului, similar cu ceea ce s-a intamplat in Pompei si Herculaneum.
Sursa: