25 octombrie 2012

Lost Egyptian Piramids found?




Situl de langa Abu Sidhum contine patru movile cu un platou mai mare in forma triunghiulara.

Doua posibile complexe piramidale au fost gasite in Egipt potrivit imaginilor obtinute cu Google Earth.
Situate la aproximativ 90 de kilometri distanta, siturile contin o grupare neobisnuita de movile, cu caracteristici si orientari interesante, a declarat cercetatoarea in arheologie Angela Micol de la Maiden, N.C.
Un sit aflat la doar 12 km de orasul Abu Sidhum de-a lungul Nilului, dispune de patru movile si un platou mai mare in forma triunghiulara.
Cele doua movile mari de la acest sit sunt de 250 de metri in latime, cu doua movile mai mici de aproximativ 100 de metri in latime.
Complexul este amenajat intr-o ordine foarte clara, cu o movila mare avand aproximativ 600 de metri latime - aproape de trei ori marimea Marii Piramide.

Movila cu patru fete in apropierea orasului antic Dimai


,,La o examinare mai atenta a formatiunii, aceasta movila pare sa aibe varful foarte plat si o forma triunghiulara curios de simetrica, care a fost puternic erodat de timp'', a scris Micol pe site-ul ei googleearthanomalies.com.


La aproximativ 90 de mile la nord langa oaza Fayoum, al doilea posibil complex piramidal contine o movila cu patru laturi, trunchiata, de aproximativ 150 de metri latime.
,,Acesta are un patrat in centru, lucru neobisnuit pentru o movila de asemenea dimensiune si pare aproape piramidala cand este privita de sus'', a scris Micol.
Situat la doar 1.5 km sud-est de orasul antic Dimai, situl contine de asemenea trei movile mai mici intr-o formatie foarte clara, ,,similara cu alinierea in diagonala a piramidelor de pe platoul Giza'', a declarat Micol intr-un comunicat de presa.
,,Culoarea movilei este intunecata si similara cu compozitia materialului din zidurile de la Dimai, care sunt realizate din mudbrick si piatra'', a scris cercetatoarea.
Ambele situri au fost verificate de egiptologul si expertul in piramide Selim Nabil, printre descoperirile lui numarandu-se si piramida numita Sinki la Abydos incadrata de complexul de piramide de la Saqqara. Selim a constatat ca movilele mici de la situl de langa Abu Sidhum au dimensiuni similare cu piramidele egiptene din Dinastia a 13-a.
,,Imaginile vorbesc de la sine. Este foarte evident ce situri pot contine, dar cercetarea pe teren este necesara pentru a verifica daca sunt de fapt piramide'', a spus Micol.
Cercetatoarea a localizat anterior mai multe situri arheologice posibile cu Google Earth, inclusiv un potential oras subacvatic in largul coastei peninsulei Yucatan.
Ea considera ca utilizarea de imagini in infrarosu va permite oamenilor de stiinta sa vada complexele mai in detaliu.



Sursa : zone-ufo.com





-->