19 octombrie 2012

Un mecanism vechi de 400 de milioane de ani a fost gasit in Rusia

RUSIA - A fost descoperit  un artefact vechi de 400 de milioane de ani. Primul dispozitiv mecanic din lume!
In peninsula Kamceatka, la 150 km de Tigil, Rusia, arheologii de la Universitatea din St. Petersburg au gasit o fosila ciudata. Autenticitatea obiectului a fost certificata. Potrivit arheologului Iuri Golubev, descoperirea i-a surprins pe oamenii de stiinta. Este vorba de un mecanism.
Nu este prima data cand un artefact sau un obiect vechi se gaseste in aceasta regiune. Dar surprinzator, mecanismul la prima vedere incrustat in piatra arata ca ramasita unui vulcan.
Dupa analiza se pare ca acesta a fost facut din piese metalice care par sa formeze un mecanism, un angrenaj care poate fi al unui ceas sau al unui calculator.Piesele au fost toate datate - acum 400 de milioane de ani!


Oamenii de stiinta spun ca niste excursionisti au gasit aceste resturi in roca. Arheologii s-au dus la fata locului si au facut descoperirea. Mecanismul este format din sute de cilindrii dintati. Ei au fost in perfecta stare de conservare. Arheologii au trebuit sa controleze zona pentru ca oamenii au inceput sa apara in numar mare sa se uite la el. Geologii americani au examinat mecanismul si au confirmat ca este intradevar vorba de un mecanism. Acestia au ramas uimiti...
Nimeni nu ar putea crede ca acum 400 de milioane de ani ar fi existat pe Pamant un om, cu atat mai mult un mecanism. Atunci formele de viata erau simple, dar constatarea sugereaza existenta unor fiinte inteligente, capabile de astfel de tehnologii. Desigur, astfel de fiinte ar fi venit de pe alta planeta.


Piesele au ajuns in starea de fosilizare intr-o perioada de timp istorica si geologica scurta. Este posibil ca ,,mecanismul'' sa fi cazut intr-o mlastina.