14 octombrie 2012

Misterul globului ocular urias gasit pe o plaja in Florida


Pompano Beach - Un glob ocular gigantic a fost gasit miercuri pe plaja din Pompano Beah, Florida. Nu se stie de la ce specie provine, dar judecand dupa dimensiunea enorma a globului ocular, unii sustin ca ar fi al unui calamar urias sau al unei balene.

Gino Covacci a reperat globul ocular miercuri si le-a raportat celor de la Florida Fish si Comisiei Wildlife Conservation.

El a mers de-a lungul plajei unde l-a gasit, cosiderandu-l ca ceva extraordinar. Globul ocular imens, de culoare albastra poate sa provina de la un calamar de mare adancime sau a unui peste sabie mare, a declarat Heather Bracken - Grissom, profesor asistent in programul de stiinta marin la Florida International University din Miami. Profesorul si colegii sai au ajuns la concluzia ca globul ocular si pupila sunt similare ca forma cu cea a unui calamar de mare adancime care poate fi la fel de mare ca o minge de fotbal si poate fi usor de dislocat.
Globul ocular va fi pastrat in formol si trimis la analiza la Florida Fish si Wildlife Research Institute din St.Petersburg. Intre timp oamenii fac tot felul de presupuneri.