11 octombrie 2012

OZN-urile si vizitele extraterestrilor in lumea antica










De-a lungul istoriei, au fost facute si pastrate rapoarte a ceea ce numim astazi OZN-uri. Printre rapoartele relativ explicabile antice exista un numar mic de rapoarte inexplicabile ( sau cel putin nu in totalitate explicate) de la martori credibili. 

La Roma, in iarna anului 218 i.Hr. ,,mai multe nave (navium) straluceau pe cer''.
In 217 i.Hr. ''la Arpi scuturi rotunde (parmas) au fost observate pe cer''. In 212 i.Hr. ,,la Reate o piatra imensa (saxum) a fost vazuta zburand''. In 173 i.Hr. ,,la Lanuvium a fost declarata o aparitie al unei flote mari pe cer ''. In 154 i.Hr. ,,la Compsa au aparut arme (ARMA) zburand pe cer''. In 100 i. Hr., probabil la Roma, ,,un scut rotund (clipeus), arzand si scotand scantei, a fugit pe cer de la vest la est, la apus de soare''. In 93 i.Hr., romanii intr-o calatorie au vazut o minge de culoare aurie, rostogolindu-se din cer pe pamant; dupa ce a devenit mai mare, a fost vazuta ridicandu-se de la pamant catre rasarit, acoperind soarele cu marimea sa.

Un al treilea tip de intalnire este acela in care este implicat un ocupant al OZN-ului, de obicei, descris ca un om sau umanoid. Potrivit lui Livius, in 214 i.Hr. ,,la Hadria a fost vazut un altar pe cer; in jurul lui erau barbati imbracati in alb stralucitor''. Cu patru ani mai inainte, ,,in Amiternum, in multe locuri, au fost observate la distanta forme de barbati imbracati in alb stralucitor; niciunul nu s-a apropiat''. Ultima intalnire a avut loc in apropiere de Campana Via intre Roma si Capua ca. La 150 AD, intr-o zi insorita, o ,,fiara'' ca o bucata de ceramica (ceramos), avand dimensiunea de 100 de metri, multicolora in partea de sus si aruncand raze de foc, a aterizat intr-un nor de praf, insotit de o ,,fecioara'' invesmantata in alb. 

Desi OZN-urile difera in morfologie si comportament, au aparut modele consistente. De aproape, OZN-urile apar ca discuri sau alte obiecte extinse, inclusiv cilindri verticali invaluiti in ,,nori'' si asociate cu discuri mai mici. In functie de unghiul de observare, formele lor intrinseci ar putea fi similare sau identice : un disc vazut din fata arata circular, desi pe margine arata eliptic sau alungit. Culorile din timpul zilei sunt descrise ca fiind argintii sau gri, iar noaptea asemanatoare luminilor rosii sau multicolore. Orice teorie viabila trebuie luata in calcul cu persistenta si coerenta extraordinara a fenomenelor discutate aici de-a lungul mai multor secole.
Daca se prefera gandirea in termenii unei viziuni universale recurente de la inconstientul colectiv, perceptii eronate ale unor obiecte obisnuite, efecte atmosferice neobisnuite, fenomene fizice necunoscute sau vizitele extraterestre, la ceea ce astazi numim OZN-uri, poseda un interes intrinsec care a depasit trecerea timpului si limita cunoasterii umane.





Sursa : disclose.tv