15 octombrie 2012

Cele mai vechi calendare mayase dezmint sfarsitul lumii

Guatemala, arheologii au pus mana pe cel mai vechi calendar astronomic Maya.



Arheologii americani au desoperit in Guatemala cele mai vechi calendare astronomice mayase datand din secolul al IX-lea. Acestea nu anunta sfarsitul lumii in 2012, spre deosebire de unele credinte populare. Ele prezic ca lumea va continua deoarece calendarele dureaza pe o perioada de cel putin 7000 de ani.

Nici o schimbare

,,Vechii mayasi au prezis ca lumea va continua si ca in 7000 de ani lucrurile vor fi exact cum erau atunci'', spune arheologul William Saturno de la Universitatea Boston, care a condus sapaturile.,, Astazi suntem mereu in cautare de semne ca lumea se va opri in vreme ce mayasii ne asigura ca nimic nu s-ar schimba. Acesta este un mod de gandire cu totul diferit'', a mentionat el.

Peretii din camera sunt acoperite cu calendare de orice fel. (Keystone)

Calendarul soarelui si a planetelor

Au fost descoperite calendarul ceremonial de 260 de zile, un calendar solar de 365 de zile si ciclul anual de 584 de zile al planetei Venus si cel al planetei Marte de 780 de zile, spune arheologul William Saturno. Iar altele urmaresc fazele Lunii.
Aceste calendare pretioase au fost descoperite intr-o camera a unei case din situl excavat mayas  Xultun situat la nord-est de Guatemala. Acesta include 56 de cladiri care acopera o suprafata de 31 km2. Mii de mayasi au trait acolo. Descoperirea lui dateaza de o suta de ani.
Aceste cifre reprezentand calcule asociate cu cicluri diferite sunt gravate in peretii de piatra (hieroglife).
Aceste inscriptii pe pereti sunt primele in arta mayasa gasite intr-o casa, a declarat David Stuart, un profesor de arta mesoamericana de la Universitatea din Texas, Austin, care a descifrat hieroglifele.

Sursa : zone-ufo.com * rts.ch