31 octombrie 2012

Ex-pilot Air Force: Am atins un OZN!




-->




Un grup de fosti piloti care au relatat despre fenomene ciudate vazute pe cer a cerut guvernului Statelor Unite  sa redeschida o investigatie in domeniul OZN. Mai multi piloti au oferit relatari dramatice ale martorilor OZN - inclusiv un disc zburator transparent si o ambarcatiune triunghiulara, cu marcaje misterioase - ei au cerut ca aceste relatari sa fie luate in serios dupa ce SUA a inchis dosarul acum 30 de ani. ,,Ne dorim ca guvernul SUA sa opreasca perpetuarea mitului ca toate OZN-urile pot fi explicate ,,jos pe pamant'', in termeni conventionali'', a declarat Fife Symington, fost guvernator al statului Arizona si pilot al Fortelor Aeriene, care a spus ca a vazut un OZN in 1997. ,,In schimb tara noastra trebuie sa redeschida ancheta sa oficiala pe care a inchis-o in 1969'', a spus Symington. ,,Noi credem ca din motive de securitate nationala cat si pentru siguranta zborului, fiecare tara ar trebui sa faca un efort pentru a identifica orice obiect din spatiul aerian al acesteia'', spune o declaratie facuta de 19 piloti si oficiali guvernamentali din intreaga lume. Subiectul OZN-urilor a aparut intr-o dezbatere recenta a candidatilor prezidentiali din SUA, cu democratul Dennis Kucinich, spunand ca a vazut o data un OZN, devenind tinta ridicolului si a glumelor unor comedianti de televiziune.
Scepticii spun ca OZN-urile sunt doar aeronave, sateliti sau meteoriti intrati in atmosfera Pamantului.
Fotografie din 1981...vazut peste insula Vancouver in British Columbia si facut public de  Ministerul Britanic al Apararii in anul 2006

Dar pilotii in retragere au vorbit placutei audiente a ,,credinciosilor'' in OZN-uri, care au auzit despre intalnirile lor cu alte obiecte aparent lumesti care apar din cer. ,,Nimic din experienta mea nu m-a pregatit la ceea ce am fost martor'', a declarat James Penniston, un pilot in retragere al US Air Force, care a descris cum a vazut si a atins un OZN cand s-a oprit la o baza aeriana britanica in Woodbridge. El a spus ca a vazut o ambarcatiune inexplicabila, triunghiulara, intr-o poiana in padure cu ,,lumini albastre si galbene care se invarteau in partea exterioara''. OZN-ul era ,,cald la atingere si am simtit metalul'', a spus Penniston.
O parte a ambarcatiunii avea simboluri picturale si ,,cel mai mare simbol era un triunghi, care a fost centrat in mijlocul celorlalte'', a spus el. Apoi, dupa 45 de minute lumina de la ambarcatiune ,,a inceput sa se intensifice'' si apoi ,,a tasnit cu o viteza incredibila'' in fata personalului de la Air Force, a spus el. ,,In jurnalul meu de bord am scris ,,viteza: imposibila''.'' Rodrigo Bravo de la Fortele Aeriene din Chile a declarat ca OZN-urile ar trebui sa fie studiate, dar a deplans faptul ca mass-media de multe ori minimalizeaza aparitiile.
,,Din pacate subiectul OZN a fost contaminat cu informatii false, in afara realitatii, de persoane necalificate din mass-media'', a spus Bravo.,,Unul dintre cele mai importante cazuri ale aviatiei noastre civile a avut loc in 1988, aratand ca obiectele zburatoare neidentificate pot fi un pericol pentru operatiunile aeriene'', a spus el.
,,Un pilot al avionului Boeing 737 la o apropiere finala de pista de aterizare pe aeroportul Puerto Mont a intalnit deodata o lumina alba, mare, inconjurata de verde si rosu''. Pilotul a luat o intorsatura brusca pentru a evita o coliziune, conform lui Bravo. Un fost pilot de vanatoare iranian, Parviz Jafari, care a spus ca in 1976 a incercat in zadar sa traga intr-un ,,obiect care stralucea intermitent in rosu intens, verde, portocaliu si albastru'' peste Teheran. Dar cand s-a apropiat ,,armele mele s-au blocat si comunicatiile radio au fost distorsionate''. Jean-Charles Duboc, un fost capitan de la Air France, a declarat ca in 1994, el si echipajul sau au vazut ,,un disc zburator urias'' langa Paris, cu un diametru de aproximativ 300 de metri care a plecat fara sa fie detectat de radar. Discul ,,a devenit transparent si a disparut in aproximativ 10 - 20 de secunde'' a spus Duboc. Fostul pilot a spus ca  a fost constient de imaginea sa si a fost dificil sa ridice subiectul legat de OZN-uri. Un fost oficial al Administratiei Federale a Aviatiei, John Callahan, a declarat ca agentiile guvernamentale descurajeaza anchetele in privinta OZN-urilor. ,,Cine crede in OZN-uri?'' este un fel de atitudine a FAA'', a spus el. ,,Cu toate acestea, cand l-am intrebat pe omul de la CIA: ,,Ce crezi ca a fost'', el a raspuns ,,un OZN''. Atunci cand Callahan a sugerat guvernului sa spuna americanilor despre un OZN, oficialul CIA i-ar fi spus: ,,Nu se poate, daca ar fi sa spunem publicului american ca exista OZN-uri, ar intra in panica''

Sursa : smh.com.au

-->