8 noiembrie 2012

Cum vom supravietui in 2012 si dupa?

-->



2012 este un an important dintr-o perspectiva istorica si astronomica.Potrivit astronomilor polii Soarelui nostru se vor inversa spre sfarsitul acestui an. Acest lucru ar putea avea un efect grav asupra Pamantului. O schimbare brusca in orientarea polilor Soarelui ar putea inversa, de asemenea, polii Pamantului, in special datorita campului magnetic slabit.
Pamantul este ca o minge uriasa de fier topit care se roteste in spatiu creand un camp magnetic puternic in jurul lui. Mareele magmatice de fier topit sunt in continua schimbare in interiorul Pamantului, provocand fluctuatii in campul sau magnetic. De fapt exista doua forme de inversare a polilor. Prima este pur si simplu o schimbare in orientarea polilor, adica Polul Nord s-ar muta la sud si vice-versa. A doua este atunci cand polii se inverseaza si in acelasi timp intreaga planeta se rastoarna.
In primul tip de inversare polara care poate sa apara foarte curand, efectele asupra mediului pot fi grave, dar usor de gestionat. Curentii oceanici s-ar inversa, calotele de gheata s-ar topi, vanturile si nivelul precipitatiilor s-ar modifica drastic. 


Totusi, daca ar avea loc al doilea tip de inversare, adica daca intreaga planeta s-ar rasturna precum polii, atunci ar avea loc schimburi suplimentare de energie cauzand miscarea placilor tectonice. Acest lucru ar duce la cutremure devastatoare si la activitati vulcanice considerabile.
Impactul pe Pamant ar fi similar cu un impact meteoric major, provocand extinctii in masa a speciilor, la fel ca cele care au marcat sfarsitul erei dinozaurilor. 





Sursa : disclose.tv