13 noiembrie 2012

Yonaguni - Orasul antic subacvatic

-->


Piramida Yonaguni

Piramida Yonaguni este situata chiar langa tarm, pe partea de sud a insulei Yonaguni. Yonaguni-jima este una dintre Insulele Yaeyama si insula vestica locuita a Japoniei.
In anul 1980, scafandrii au descoperit o uimitoare formatiune subacvatica din piatra pe punctul cel mai sudic al insulei. Aceasta asa-zisa Piramida Yonaguni este formata din scari si terase cu fete plane si colturi ascutite.
In 1985, Kihachiro Aratake, un scafandru din Japonia, a facut scufundari in apele din largul tarmului de sud a insulei Yonaguni si a descoperit ceva neobisnuit. Dupa ce a studiat structura teraselor, acesta a ajuns la concluzia ca acestea au fost facute de mana omului. Crezand ca a gasit un oras scufundat, Aratake si-a anuntat descoperirea, dar nimeni nu s-a aratat interesat. Mai tarziu, in 1996, Masaaki Kimura, un profesor de la Universitatea din Ryukyus, a inceput sa studieze structura.

Piramida Yonaguni - desen
El sustine ca a identificat o piramida uriasa, impreuna cu castele, monumente si un stadion mare, toate legate prin drumuri. El spune ca a gasit, de asemenea, pereti si canale de apa, precum si unelte de piatra si o tableta de piatra cioplita cu litere antice. Kimura crede ca a identificat urme de desene de animale si oameni, gravate pe stanci, inclusiv semnul unui cal.
In timp ce Kimura sustinea ca situl este o dovada pentru o civilizatie preistorica avansata, altii au sustinut ca structura a fost rezultatul unor fenomene naturale. Cercetarea din anii urmatori a ajuns la un consens asupra provenientei structurii si anume aceea ca monolitul, provenit dintr-o formatiune naturala, a fost sculptat de mana omului.
In 2007, Kimura a declarat ca structurile ar fi putut fi construite acum 3000 de ani, atunci cand marea era aproape de nivelurile din secolul 20, ceea ce inseamna ca structura a fost dintotdeauna scufundata.
In ciuda discutiei stiintifice, scafandrii continua sa se inghesuie la sit pentru a explora fenomenul.
Iata mai jos cateva imagini de la acest sit.










Sursa : www.global-adventures.us * www.morien-institute.org