19 decembrie 2012

Rusii cumpara provizii de urgenta inainte sa se termine calendarul mayas


-->




Liderul nemilos al Ceceniei, Ramzan Kadyrov se afla printre zeci de functionari rusi, preoti, medici si psihiatri cu scopul de a calma populatia nelinistita, care se pregateste frenetic pentru sfarsitul lumii in aceasta saptamana. ,,Oamenii cumpara lumanari spunand ca vine sfarsitul lumii'', a declarat Kadyrov, in comentariile publicate pe site-ul sau oficial saptamana trecuta.
,,Oare nimeni nu realizeaza ca atunci cand vine sfarsitul lumii, lumanarile nu ii vor ajuta?''
De mai bine de o luna rusii din toata tara cumpara lumanari si chibrituri, sare si lanterne intr-un efort de a pacali Apocalipsa care va veni vineri cand calendarul mayas se va incheia. In orasul industriei carbunelui din Novokuznetsk, rafturile au fost aproape golite de sare luna trecuta deoarece locuitorii orasului se pregatesc pentru sfarsitul lumii. ,,60 de tone au fost cumparate intr-o saptamana'', a declarat saptamana trecuta Yelena Zuyeva, intr-un comentariu facut pe site-ul administratiei locale. ,,Astazi toate companiile comerciale lucreaza si sunt pregatite pentru orice nivel al activitatii de consum''. Forumurile online au fost ocupate cu schimbul de sfaturi cu privire la ceea ce sa manance dupa ce intreaga populatie va fi distrusa vineri. ,,Daca nu ma insel, Rusia face tot felul de produse deshidratate, care sunt bogate in vitamine'', a scris Elena Portnenkova pe un forum numit ,,Cum sa traim? Ce sa mancam?'', pe Vkontakte, versiunea rusa a Facebook-ului.
,,Cu toate acestea, un garaj umplut cu stocuri de alimente, nu este doar inutil, dar si periculos''.
Alexander Kolomeyets, seful adjunct al Asociatiei Psihiatrilor Independenti din Rusia, a deplans ,,apocalipse-mania'' care a cuprins tara lui. ,,Exista oameni care sunt predispusi la epidemii mentale si cred ca cei mai multi sunt in tara noastra'', a declarat Kolomeyets intr-un interviu din mass-media locala. ,,Ce se intampla in tara noastra este mult mai infricosator decat sfarsitul lumii''. ,,Cu cat este mai primitiva societatea, cu atat mai mult se preteaza la epidemii psihologice. Cred ca, in acest caz, tara noastra nu este foarte civilizata.''



Sursa : guardian.co.uk