3 decembrie 2012

Supervulcanul Yellowstone va erupe mai devreme decat s-a crezut

-->




Eruptia unui supervulcan reprezinta cel mai mare dezastru natural, care poate lovi planeta noastra, intr-un timp mai scurt decat impactul unui aseroid, potrivit Daily Mail.

In loc ca procesul sa dureze sute de mii de ani, ar putea dura doar cateva sute.

Aceasta veste ar putea fi una rea pentru Statele Unite, in cazul in care supervulcanul de sub Parcul National Yellowstone din statul Wyoming ar erupe. In cazul in care va erupe, acesta ar distruge doua treimi din suprafata Statelor Unite, conform oamenilor de stiinta.



Supervulcanii sunt alimentati de bazine gigantice de magma care se formeaza adanc sub pamant. Geologii au crezut ca trebuie sa treaca o perioada cuprinsa intre 100.000 si 200.000 de ani pentru ca bazinul de magma al unui supervulcan sa aiba o presiune suficienta pentru a erupe. Dar noul studiu arata ca o structura gigantica de magma poate rezista doar cateva mii de ani sau chiar sute de ani, inainte de explozie.
Supervulcanul a erupt in total de trei ori in 2.1 milioane de ani. Oamenii de stiinta cred ca ar putea sa erupa din nou.

Aburul vulcanului noroios de la Yellowstone National Park, in timpul iernii. Cercetatorii cred acum ca supervulcanul de sub parc este mai activ ca oricand.


Oare supervulcanul Yellowstone reactioneaza cumva la aliniamentul cosmic care urmeaza sa se intample pe 3 decembrie 2012?
 Potrivit Discover Magazine's Bad Astronomy, Mercur, Venus si Saturn vor cadea intr-un aliniament de-a lungul piramidelor din Giza la 3 decembrie 2012.
Ce efect va avea aceasta aliniere asupra planetei noastre? Ar putea trezirea supervulcanului Yellowstone sa fie una dintre multele schimbari ale Pamantului care se intampla acum de-a lungul intreagii planete, inclusiv o reactivare a activitatii seismice in zona Long Valley Caldera in Long Ridge, California?
 NASA ne-a avertizat din nou sa nu fim ingrijorati. Apoi, din nou, pare ca o multime de lucruri ciudate se intampla cu planeta noastra in ultima vreme. Poate ca mayasii au avut dreptate la urma urmei? 
21 decembrie 2012 este la cateva saptamani distanta...



Disclose.tv - YELLOWSTONE SUPER VOLCANO CAN ERUPT SOONER THEN WE THINK



Sursa : disclose.tv * dailymail.co.uk